Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

Videregående uddannelser: Tandlæge hitter mere blandt unge med udenlandsk baggrund end blandt etnisk danske unge

Blandt unge med en lang videregående uddannelse er tandlægeuddannelsen mere populær blandt unge med udenlandsk baggrund end blandt etnisk danske unge, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. (Foto: Pixabay)

10.07.2017 20:32

Kategori: Uddannelse

Omkring 41 % af de 30-34-årige indvandrere og efterkommere, der har gennemført en lang videregående uddannelse, er uddannet inden for naturvidenskab, teknik eller sundhed. Det samme gælder for ca. 33 % af de etnisk danske unge med en kandidatuddannelse. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Analysen viser videre, at andelen af etnisk danske unge er højere end andelen af unge af anden etnisk oprindelse på uddannelser inden for humaniora, kunst, naturvidenskab og jordbrug.

 

Af Bent Dahl Jensen

Artiklen er senest opdateret 11-07-2017

 

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har undersøgt, hvilke lange videregående uddannelser unge vælger efter gymnasiet. I analysen er der taget udgangspunkt i personer i alderen 30-34 år, som har fuldført en gymnasial uddannelse og har en lang videregående uddannelse – og havde bopæl i Danmark den 1. januar 2016. I analysen har man undersøgt, hvilke lange videregående uddannelser, de unge har fuldført. Resultatet er opgjort efter de unges herkomstmæssige baggrund, idet de er opdelt i indvandrere og efterkommere samt etniske danskere.

 

Uddannelsesmønstret er forskelligt

Analysen viser, at unge med dansk baggrund og unge med udenlandsk baggrund uddanner sig forskelligt.

Blandt indvandrere og efterkommere med en kandidatuddannelse har ca. 41 % taget en uddannelse inden for teknik, naturvidenskab og sundhed. Blandt etniske danskere er andelen 33 %.

Forskellen er særlig stor inden for områderne tandlæge, farmaci og lægemiddelvidenskab samt medicin. Her er andelen af unge med en udenlandsk baggrund markant højere end blandt etniske danskere i analysegruppen.

Modsat har knap 28 % af de etnisk danske unge med en kandidatuddannelse en uddannelse inden for humanistiske og kunstneriske fag, mens andelen blandt unge med en udenlandsk baggrund ligger på knap 20 %.

Tilsvarende tiltrækker uddannelser inden for naturvidenskab og jordbrug forholdsmæssigt flere etnisk danske unge end unge med en udenlandsk baggrund. Godt 11 % af etnisk danske unge med en kandidatgrad har en uddannelse inden for disse områder, mens det gælder knap 8 % af de unge med udenlandsk baggrund.  

På de samfundsvidenskabelige uddannelser ligger andelen af de to grupper på samme niveau – med knap 40 % for såvel etnisk danske unge og unge med en udenlandsk baggrund.

 

Læs mere

Flere unge med udenlandsk baggrund er uddannet inden for teknik og sundhed (nyhed) – Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, 05-07-2017

Flere unge med udenlandsk baggrund er uddannet inden for teknik og sundhed (analyse) – Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, 05-07-2017


Nyhedsbrev

Kalender

København: Konference om trosfrihed og åndsfrihed

24 nov 10:30 - 15:00

Folkekirkens mellemkirkelige Råd holder konference på Christiansborg om trosfrihed og...Læs mere

Odense: Demonstration på Grønttorvet

25 nov 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

København: TændEtLys for en voldsudsat kvinde - Shine a light

25 nov 15:00 - 16:45

Arrangementet begynder på Rådhuspladsen og slutter ved Søpavillonen. Arrangørerne skriver: Vold...Læs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Sameksistens.dk støttes af

TrygFonden, Region Hovedstaden støtter projektet om religionsfrihed.


Vi modtager ikke offentlig mediestøtte, og vi bringer ikke annoncer på Sameksistens.dk, derfor er vi taknemmelige for bidrag, der kan støtte udgivelsen af netavisen.

Tegn støtteabonnement
via netbank eller MobilePay

Bidrag i november 2017: 1.950 kroner
Bidrag i alt i 2017: 17.000 kroner
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller