Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

Konference: Kristne og muslimske ledere drøfter religion og dannelse

Billedet er fra konferencen i Kristent-Muslimsk Samtaleforum i 2013.

06/11-17 14:37

Kategori: Muslimer, Kristne, Religionsdialog

Kristne og muslimske ledere skal arbejde med, hvordan digital dannelse i dag er afgørende, når særligt unge skal navigere i spørgsmål omkring religion. Det sker, når omkring 50 kristne og muslimske ledere mødes til konference i Kristent-Muslimsk Samtaleforum lørdag den 11. november 2017. Det er 11. gang, at kristne og muslimske ledere mødes for ”at fremme den fælles religionssamtale og værne om og bidrage til udviklingen af det danske samfund som et demokratisk og inkluderende samfund,” som det hedder i KMS’ formål.

 

Tekst & foto: Bent Dahl Jensen

 

”I en tid, hvor både mediernes dækning af religion, religionspolemik på de sociale medier og radikalisering sker online, er det mere end nogensinde før nødvendigt med grundlæggende digitale færdigheder. Med udgangspunkt i religionernes kernelære er det nødvendigt at kunne forholde sig kritisk og oplyst til alt fra fake news og alternative fakta, over polemik og debat blandt til tider meget fordomsfulde meningsdannere,” hedder det i oplægget til lederkonferencen i Kristent-Muslimsk Samtaleforum.

 

Oplæg om mediernes fremstilling af religion

Programmet byder bl.a. på oplæg af cand.mag. og forfatter Preben Brock Jacobsen, som med udgangspunkt i sin undersøgelse af ”Kristendomskritik i Medierne” (2015) og ”Islam i Medierne” (2017) vil fortælle om tendenserne i mediernes fremstilling af religion, og om hvordan man forholder sig til disse.

Derudover vil et panel om ”Religion og Digital Dannelse” fortælle om, hvordan man kan navigere i et kritisk online-univers, hvor debatten er hård, og hvor radikalisering og yderligtgående fortolkninger er en trussel. Der vil blive lagt særlig vægt på at drøfte, hvordan man i praksis kan opbygge de nødvendige færdigheder til en sund religiøs digital dannelse.

 

Kristent-Muslimsk Samtaleforum
Kristent-Muslimsk Samtaleforum (KMS) er et netværk for kristne og muslimske ledere i Danmark, som ønsker at fremme kendskab og relationer på tværs af trosforskelle. KMS er organiseret som et netværk med selvstændig styregruppe og basisdokument. Hvert år afholder KMS en konference for kristne og muslimske ledere.
Læs mere på KMS’ hjemmeside

 

Læs mere

Kristent-Muslimsk Samtaleforum (KMS)

10 år efter den forsigtige begyndelse: Kristne og muslimske ledere taler frit om svære emner – Sameksistens.dk, 16-11-2016

Kristne og muslimske ledere: Religion trives bedst i det offentlige rum – Sameksistens.dk, 15-11-2014

Kristne og muslimske ledere fortsætter overvejelserne om fælles samarbejdsråd for tros- og livssynssamfund – Sameksistens.dk, 18-11-2013


Nyhedsbrev

Kalender

Odense: Demonstration på Grønttorvet

24 feb 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Sjælsmark: Demonstration ved Udrejsecenter Sjælsmark

25 feb 14:00 - 15:00

Bedsteforældre for Asyl demonstrerer ved Udrejsecenter Sjælsmark, Sjælsmarkvej 10, 2970...Læs mere

Odense: Demonstration på Grønttorvet

03 mar 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Støt Sameksistens.dk

Støt via netbank eller MobilePay

Bidrag i februar 2018: 750 kroner.
Bidrag i alt i 2018: 1.500 kroner.
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller