Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

Kampagne vil engagere muslimer i kommunalvalget

Som led i kampagnen har CEDAR og Gorilla Media lavet videoen #SlukForHadet, der opfordrer etniske minoriteter til at stemme ved kommunalvalget. (Foto fra CEDAR’s hjemmeside)

06.10.2017 14:15

Kategori: Sameksistens, Kommunalvalg, Islamofobi, Kønsopdelt svømning, Muslimer

I dag lancerer Center for Dansk-Muslimske Relationer (CEDAR) en kampagne, der skal få flere muslimer til at stemme ved kommunalvalget den 21. november. Det på baggrund af, at stemmeprocenten ved de seneste kommunalvalg har ligget betydelidt lavere blandt etniske minoriteter i Danmark end blandt etniske danskere. Samtidig sætter kampagnen fokus på, hvad der kan være baggrunden for at så få indvandrere og efterkommere har stemt ved de foregående kommunalvalg.

  

Af Bent Dahl Jensen

 

Center for Dansk-Muslimske Relationer (CEDAR) oplyser, at en analyse fra Center for Valg og Partier ved Københavns Universitet viser, at under 40 % af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande stemte ved kommunalvalget i 2013.

CEDAR mener, at den lave valgdeltagelse er et demokratisk problem og bidrager til fremmedgørelsen af indvandrere og efterkommere.

”Den manglende deltagelse indikerer en manglende villighed til at deltage i civilsamfundet og bevirker, at majoritetsdanskerne i mindre grad ser minoritetsdanskerne som medborgere eller som en del af det danske fællesskab.

En negativ konsekvens er, at minoritetsdanskernes ønsker ikke bliver tilgodeset af politikerne, fordi de ikke stemmer til valgene og derfor behøver deres ønsker ikke at imødekommes,” skriver CEDAR i en pressemeddelelse.

 

Vil italesætte den negative diskurs

CEDAR har tidligere i år udgivet en rapport, der analyserer islamofobi i Danmark inden for politik, integration, medier samt hadforbrydelser. Ifølge rapporten fremgår det, at næsten alle love og regler, der vedrører etniske og religiøse minoriteter, har båret præg af at indskrænke deres rettigheder. Som et konkret eksempel peges der på, at Aarhus Kommune har forbudt kønsopdelt svømning i kommunens svømmehaller.

CEDAR vil med den nye kampagne #SlukForHadet sætte fokus på den negative diskurs, der er i politik, og som især er rettet mod muslimer.

”Ved at italesætte den negative diskurs og konsekvensen af ikke at deltage i valghandlingen, håber vi, at det vil få flere muslimer og etniske minoriteter til stemmeurnerne,” siger CEDAR, der står for kampagnen sammen med Gorilla Media.

I forbindelse med kommunalvalget vil CEDAR også kortlægge partiernes holdninger til en række emner, der er relevante for muslimer.

”Med dette initiativ håber vi, at stemmeafgivningen vil foregå på et mere oplyst grundlag,” oplyser CEDAR.

 

Center for Dansk-Muslimske Relationer (CEDAR)
CEDAR kortlægger og fører datadrevet oplysning om forhold, der vedrører muslimer i Danmark inden for medier, politik og andre samfundsrelevante områder. Vi arbejder ligeledes for at fremme ligheden i det danske samfund, da vi tror på, at kernen i hvordan det skal gøres, findes i at give en styrket stemme til befolkningen, empowerment, som så vil modarbejde islamofobien, således at vi i sidste ende kan få mere empati over for hinanden. Empatien opnås mest effektivt igennem den menneskelige kontakt, og her er civilsamfundets engagement altafgørende.
• Mere info findes på CEDAR’s hjemmeside.

 

Læs mere

#SlukForHadet

Flere indvandrere stemte ved kommunalvalget – men deltagelsen er fortsat lav – Sameksistens.dk, 04-06-2014

Center for Dansk-Muslimske Relationer (CEDAR)

Gorilla Media


Nyhedsbrev

Kalender

Odense: Demonstration på Grønttorvet

21 okt 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Sandholm: Demonstration ved Center Sandholm

22 okt 14:00 - 15:00

Bedsteforældre for Asyl demonstrerer ved Center Sandholm, Sandholmgårdsvej 40, 3460 Birkerød. •...Læs mere

Odense: Demonstration på Grønttorvet

28 okt 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Sameksistens.dk støttes af

TrygFonden, Region Hovedstaden støtter projektet om religionsfrihed.


Vi modtager ikke offentlig mediestøtte, og vi bringer ikke annoncer på Sameksistens.dk, derfor er vi taknemmelige for bidrag, der kan støtte udgivelsen af netavisen.

Tegn støtteabonnement
via netbank eller MobilePay

Bidrag i oktober 2017: 750 kroner
Bidrag i alt i 2017: 15.050 kroner
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller