Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

Integrationsborgmester taler ved lysgudstjeneste for verdens flygtninge

Ved gudstjenesten er der mulighed for at tænde lys i kirken.

28/11-17 10:10

Kategori: Flygtninge og asylansøgere, Religion

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Mia Nyegaard, medvirker ved en lysgudstjeneste i Københavns Domkirke tirsdag den 5. december 2017 kl. 18. Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, prædiker ved gudstjenesten, som indledes med en procession, hvor asylansøgere, flygtninge og præster bærer lys ind i kirken. Ved gudstjenesten medvirker også Stjernekoret fra Goldschmidts Musikakademi, der tæller både jøder, kristne og muslimer blandt kormedlemmer og musikere.

 

Tekst & foto: Bent Dahl Jensen

 

Lysgudstjenesten holdes på baggrund af den triste kendsgerning, at et stadigt stigende antal mennesker er på flugt. På verdensplan var der over 65 millioner flygtninge ved udgangen af 2016. Det er det højeste antal i flere årtier. Mange af dem er flygtet på grund af borgerkrige og blodige konflikter rundt omkring i verden – især i lande i Afrika, Mellemøsten og Asien. Senest har vi i efteråret været vidne til, at over 600.000 rohingya-muslimer er blevet fordrevet fra Myanmar og har søgt tilflugt i Bangladesh. Samtidig har konflikter i Yemen, Sydsudan og den langvarige borgerkrig i Syrien sendt flere millioner mennesker på flugt.

 

Bøn og lystænding

I kirkebønnen vil indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen bede for de mange millioner mennesker, som har forladt deres hjem for at søge tilflugt under mere sikre forhold. Der vil også være fokus på de migranter, som mistede livet i deres forsøg på at nå til Europa.

Ved gudstjenesten bliver der også tændt lys og bedt for ni af de lande, som mange mennesker er flygtet fra. Det er Afghanistan, DR Congo, Eritrea, Irak, Iran, Myanmar, Somalia, Sydsudan og Syrien. Der vil desuden blive bedt for Marokko, der er det land, hvorfra Danmark i år har modtaget flest mindreårige uledsagede asylansøgere. Alle gudstjenestedeltagerne får også mulighed for at tænde et lys – som en stille bøn for at mindes en eller flere personer.

Den mangfoldighed, som asylansøgere og flygtninge repræsenterer, understreges ved gudstjenesten, hvor teksten, biskoppen prædiker over, bliver læst op på arabisk, engelsk, farsi, fransk, tigrinya og andre sprog. Og indgangs- og udgangsbønnen bliver læst af en flygtning fra Irak.

Alle er velkomne til lysgudstjenesten i Københavns Domkirke, der arrangeres i samarbejde med Mødestedet på Vesterbro, Internationalt Kristent Center og Tværkulturelt Center.

Efter gudstjenesten serverer Domkirken sammen med herboende flygtninge kaffe/te og kage.

 

Læs mere

Hent plakat om lysgudstjenesten


Nyhedsbrev

Kalender

Odense: Demonstration på Grønttorvet

16 dec 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

København: International Christmas Carols

19 dec 17:00 - 18:30

International Christmas Carol Service i Fredens Kirke, Ryesgade 68, 2100 København Ø. Der...Læs mere

Odense: Demonstration på Grønttorvet

23 dec 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Sameksistens.dk støttes af

TrygFonden, Region Hovedstaden støtter projektet om religionsfrihed.


Vi modtager ikke offentlig mediestøtte, og vi bringer ikke annoncer på Sameksistens.dk, derfor er vi taknemmelige for bidrag, der kan støtte udgivelsen af netavisen.

Tegn støtteabonnement
via netbank eller MobilePay

Bidrag i november 2017: 1.950 kroner
Bidrag i alt i 2017: 17.000 kroner
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller