Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

Couleur Café: Afrika sætter farver på Nørrebro

07.06.2017 14:45

Kategori: Kultur

Lørdag den 10. juni er der afrikansk festival og marked på Nørrebro i København. Festivalen Couleur Café byder på afrikansk musik og dans, mad, kunsthåndværk og meget mere.

 

Af Bent Dahl Jensen

 

”Vi kommer alle fra Afrika. Det samme gør rytmerne og meget andet af det bedste, vi har. Vores egne undersøgelser tyder på, at også det populære fænomen "hygge" formodentlig er opstået i Afrika. På lørdag bliver der hygget, trommet og danset, når vi inviterer alle med på en endagstur til Afrika via Nørrebro,” skriver arrangørerne af Couleur Café.

Festivalen holdes dels i VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, dels på Sankt Hans Torv på Nørrebro. Den begynder kl. 12 og slutter kl. 20. Der vil være 55 boder med mad, kunsthåndværk, tekstiler, smykker og meget mere med rødder i Afrika. En række foreninger præsenterer deres arbejde, og dagen lang vil der være musik, kunst, dans og aktiviteter for børn.

 

Afrikansk festival

Couleur Café er en afrodansk endagsfestival, som i en årrække har præsenteret forskellige genrer af afrikansk musik til glæde for et stadigt større publikum. Festivalen vokser, og projektet ønsker at udbrede kendskabet til mangfoldigheden i afrikansk kultur samt at øge integration, kulturel forståelse og respekt blandt herboende afrikanere og danskere. Her er hverken sprogvanskeligheder eller integrationsproblemer, men god mulighed for en snak med nye og gamle venner.

 

Sang, musik og dans

På scenen kan man opleve et par unge afrodanske sangere og producere. JJ Paulo er vokset op i Danmark, men hans rødder fra Tanzania høres tydeligt i musikken. Sydafrikansk-danske Kihla, har for nyligt fået opmærksomhed i forbindelse med KarriereKanonen og MTV Club Awards.

Sangeren og guitaristen John Mutombo er født i DR Congo og bor i Frederikshavn. Men han har især gjort sig bemærket sammen med en række kunstnere fra Kenya. I Danmark har vi tidligere bl.a. oplevet ham på scenen med Makadem og Nyota Ndogo.

Tre større tromme/dansegrupper sørger for at vi holder rytmen fra Afrika. I løbet af dagen optræder grupperne Tamala, Afro Fonko Beat og Afrimuda. Sidstnævnte er på Danmarksturné fra Ghana. Bassisten Nana Osibio spiller hi-life og afrobeat sammen med the Mojo Afro Band. Danseduoerne Nini Brothers og Sebene Unify giver den alt hvad benene kan bære med inspiration fra forskellige afrikanske dansetraditioner.

 

Læs mere

Couleur Café


Nyhedsbrev

Kalender

Odense: Demonstration på Grønttorvet

16 dec 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

København: International Christmas Carols

19 dec 17:00 - 18:30

International Christmas Carol Service i Fredens Kirke, Ryesgade 68, 2100 København Ø. Der...Læs mere

Odense: Demonstration på Grønttorvet

23 dec 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Sameksistens.dk støttes af

TrygFonden, Region Hovedstaden støtter projektet om religionsfrihed.


Vi modtager ikke offentlig mediestøtte, og vi bringer ikke annoncer på Sameksistens.dk, derfor er vi taknemmelige for bidrag, der kan støtte udgivelsen af netavisen.

Tegn støtteabonnement
via netbank eller MobilePay

Bidrag i december 2017: 3.900 kroner
Bidrag i alt i 2017: 20.900 kroner
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller