Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

Billeder af liv: Jubilæumsfestival med 80 medvirkende i fem bydele i København

Festivalarrangør Michael Svennevig (tv.) i samtale med forfatteren Stig Dalager ved en festival i 2016. (Foto: David Blazek)

23/07-18 12:07

Kategori: Kultur

”Billeder af liv” er temaet for den sommerfestival, forfatter og festivalarrangør Michael Svennevig i samarbejde med lokale aktører inviterer til i august. Her kan man møde kendte og mindre kendte danskere. Nogle har boet hele deres liv i Danmark, andre er kommet hertil som flygtninge eller indvandrere. Blandt de medvirkende er tidligere overrabbiner Bent Melchior, journaliststuderende Depp Mattock (flygtning fra Syrien), forfatter Stig Dalager, multikunstneren Shohreh Shahrzad, skuespiller Ulla Henningsen og satiretegneren Khalid Albaih fra Sudan. Jubilæumsfestivalen holdes over fem i dage fra 10. til 19. august.

 

Af Bent Dahl Jensen

 

Det er 10 år siden, at forfatteren og festivalarrangør Michael Svennevig første gang arrangerede en sommerfestival, hvor forfattere, sangere og musikere, debattører, præster og mange andre medvirkede og fortalte om drømme, om tolerance og om at være fremmed.

De årlige festivaler voksede frem af litterære gårdhavefester om drømme og visioner, som Michael Svennevig i 2007 arrangerede i samarbejde med Dansk PEN. Året efter blev den første festival holdt.

Mødet med det fremmede, mødet mellem danskere, flygtninge og udlændinge, har været omdrejningspunktet på festivalerne, især i begyndelsen. Siden er de i langt højere grad kommet til at handle om drømme og visioner – og slet og ret om at være menneske.

”Det handler om at have modet og lysten til at mødes for at undgå, at vi bliver fremmede for hinanden. Kunsten er det spejl, vi gensidigt spejler os i, og vi skal nyde og værdsætte den frihed og det håb, det giver at mødes på tværs af forskelle og kultur,” siger Michael Svennevig.

Fem festivaldage i fem bydele

Ved jubilæumsfestivalen i 2018 medvirker 80 personer, heriblandt mange kunstnere. Mange af dem har været på en eller flere af de tidligere festivaler.

Festivalen holdes i fem bydele i København: En kolonihaveforening på Amager, en kirke på Vesterbro, en café på Østerbro, et galleri i Vanløse og en gårdhave på Christianshavn.

”Der er mulighed for at møde stemmer og historier, som du måske ikke kender i forvejen, sammen med nogle, der er langt mere velkendte. Så tag tilløb og gør dig klar til mødet med det hav af stemmer og historier, som bliver præsenteret på jubilæumsfestivalen i år,” opfordrer festivalarrangøren.

Festivaldag 1

Festivalen åbnes fredag den 10. august, kl. 19-22, i Apostelkirken, Saxogade 13, 1662 København V.

Her medvirker: Pia Raug, Stig Dalager, Ulla Henningsen, Vibeke Marx, Mika Filborne Gyldenøhr, Setja, Alaa Abdol-Hamid og Pia Sigmund, Naja Månsson og vokalgruppen Syng med hjertet, Paul Birkholm, Depp Mattock og Dorthe Witting, Alan Pary, Stine Bitsch-Larsen og Thulla Wamberg, Louise Issi Nyrup Jensen m.fl.

Se program

 

Festivaldag 2

Lørdag den 11. august, kl. 11-21, i Haveforeningen Prøvestenen, Artillerivej 174, 2300 København S.

Her medvirker: Jytte Abildstrøm, Laura Kamis Wrang, Lotte Arnsbjerg og Ole Bundgaard, Salim Abdali, Felix Becker, Rudolph Geraci, Mette Frank, Shohreh Shahrzad, Tobias Heilmann, Morten Holm Andersen, Harald Havsteen-Mikkelsen, Anne Hjælmsø, MoniqueMai og Lars Baunkilde, Markussen og Raabo, Birgitte Jørkov, Anne-Mette Nyland, Kathrine Heilesen, Mira Noltenius, Dorrit og Sandy.

Se program

 

Festivaldag 3

Tirsdag den 14. august, kl. 15-21, i Global Art Gallery, Skalbakken 8 A, 2720 Vanløse.

Her medvirker: Nicol Foulkes Savinetti, Anne Hansen, Kenneth Krabat, Trine Runge, Poul Storm, Mille Maria Dalsgaard, Michael Svennevig, Claus Flygare, Thulla Wamberg, Alan Pary, Johannes Wamberg, Sune Skadegaard Thorsen, Madame Garborg og Ole Bundgaard.

Se program

 

Festivaldag 4

Torsdag den 16. august, kl. 19-21 i Salonen, Østerbrogade 222, 2100 København Ø.

Her medvirker: Knud Vilby, Hamdi Jama, Qaali Schmidt-Sørensen, Asiya Engelbrecht, Morten Ranum, Alfred Tamakloe, Khalid Albaih.

Se program

 

Festivaldag 5

Festivalafslutningen foregår søndag den 19. august, kl. 13-16 i gårdhaven, Dansk PEN, Dronningensgade 14, 1420 København K. (I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet til Dansk Forfatterforenings lokaler, Strandgade 6, 1401 København K.)

Her medvirker: Iben Hasselbalch, Kristian Husted, Kåre Bluitgen, Mette Frank, Martin Ammundsen, Trisse Gejl, Sune Skadegaard Thorsen, Thulla Wamberg, Nicol Foulkes Savinetti, Michael Svennevig, Kasper Hoff, Cecilie Rosdahl, Alexandar Sajin, Hans Tyrrestrup, Radmila Rajic, Mikkel Andersen, Bent Melchior.

Se program


Køb medieanalyse

Hvem tegner billedet af muslimer og islam i danske medier?

Analyse af syv dagblades omtale af islam og muslimer i danske nyhedsartikler i 2017.

Rapporten forhandles af forlaget Vindelsti. Pris 99 kr. (+ forsendelse). Bestil her.

 

Nyhedsbrev

Kalender

Brønshøj: Mangfoldighedsfestival: Ghettogether mod racisme

27 okt 11:00 - 16:00

En række foreninger holder mangfoldighedsfestival i EnergiCenter Voldparken, Kobbelvænget 65, 2700...Læs mere

Sjælsmark: Demonstration ved Udrejsecenter Sjælsmark

28 okt 14:00 - 15:00

Bedsteforældre for Asyl demonstrerer ved Udrejsecenter Sjælsmark, Sjælsmarkvej 10, 2970...Læs mere

København: Konference om flygtningepolitik

29 okt 17:00 - 19:30

Netværk for Velfærd og Demokrati holder konference i HK-København, Svend Aukens Plads, 2300...Læs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Støt Sameksistens.dk

Støt via netbank eller send
via MobilePay til 22 54 74 12

Bidrag i oktober 2018: 6.550 kroner.
Bidrag i alt i 2018: 43.300 kroner.
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Foredrag

Netavisen tilbyder foredrag om:

  • Mediebilledet af islam og muslimer i Danmark
  • Chikane af kristne, muslimer, jøder og andre religiøse grupper
  • Religionsfrihed og ytringsfrihed

Læs mere

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller