Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

Bedsteforældre for Asyl: 10 års kamp for asylansøgeres rettigheder

I begyndelsen samledes Bedsteforældre for Asyl hver søndag foran Center Sandholm for at protestere mod den danske asylpolitik. Nu samles bevægelsen den anden og fjerde søndag i måneden.

11/10-17 12:07

Kategori: Flygtninge og asylansøgere

Søndag den 29. oktober markerer Bedsteforældre for Asyl, at det her i oktober er 10 år siden, at bevægelsen første gang samledes foran Center Sandholm i Nordsjælland for at protestere mod forholdene for afviste asylansøgere. ”Desværre har vi ikke noget at fejre,” siger Bedsteforældre for Asyl med henvisning til de seneste års mange stramninger af flygtningepolitikken. Ved demonstrationen den 29. oktober bliver der bl.a. taler af Else Lidegaard, Jonas Toubøl og Haifaa Awad.

 

Tekst & foto: Bent Dahl Jensen

 

”Her i oktober er det 10 år siden, 52 bedsteforældre stillede sig op foran Center Sandholm i protest mod, at vi i Danmark opbevarer de afviste asylansøgere, som ikke kan sendes hjem, i asyllejre. Desværre har vi ikke noget at fejre. For selv om vi er blevet mange flere, har vi ikke formået at ændre flygtningepolitikken. Tværtimod bliver politikken strammere og strammere, og lejrene er blevet mere og mere umenneskelige. Derfor er det vigtigt for os at markere 10-året med fortsat protest, hvor vi viser, at vi er mange, der også i dag er imod at holde mennesker hen i evig usikkerhed og udsigtsløshed,” skriver Bedsteforældre for Asyl i invitationen til demonstrationen den 29. oktober 2017 foran Center Sandholm.

Arrangementet begynder kl. 14 med musik af bevægelsens ”husmusiker”, Kurtes Rizi, der spiller harmonika, mens deltagerne ankommer.

Resten af programmet foregår inde i asylcentret (bygning 4), hvor Gilleleje Spillemændene optræder som første punkt på programmet. Efter velkomst af forfatter Else Lidegaard holder Jonas Toubøl, ph.d., oplæg om solidaritet med mennesker man ikke deler skæbne med, og den dansk-syriske læge Haifaa Awad taler om flygtninge fra Syrien, og hvad nu? Desuden holder en række af de mennesker, der er engageret i Bedsteforældre for Asyl korte indlæg.

 

Skrift om de første 10 år

I anledning af 10-års dagen har forfatter og journalist Else Lidegaard samlet historien om den græsrodsbevægelse, hun var med til at sætte i gang for 10 år siden, i et skrift med titlen ”Der findes børn, der må flygte …”. Her giver Else Lidegaard et historisk tilbageblik på Bedsteforældre for Asyls første 10 år.

 

Læs mere

Der findes børn, der må flygte …

Bedsteforældre for Asyl kritiserer i åbent brev forholdene for afviste asylansøgere – Sameksistens.dk, 28-10-2016

Bedsteforældre for Asyl har i tre år demonstreret for at få ændret Danmarks asylpolitik – Sameksistens.dk, 05-10-2010

Bedsteforældre for Asyl


Nyhedsbrev

Kalender

Sjælsmark: Demonstration ved Udrejsecenter Sjælsmark

25 feb 14:00 - 15:00

Bedsteforældre for Asyl demonstrerer ved Udrejsecenter Sjælsmark, Sjælsmarkvej 10, 2970...Læs mere

Odense: Demonstration på Grønttorvet

03 mar 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Odense: Demonstration på Grønttorvet

10 mar 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Støt Sameksistens.dk

Støt via netbank eller MobilePay

Bidrag i februar 2018: 750 kroner.
Bidrag i alt i 2018: 1.500 kroner.
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller