Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

Bedsteforældre for Asyl: 10 års kamp for asylansøgeres rettigheder

I begyndelsen samledes Bedsteforældre for Asyl hver søndag foran Center Sandholm for at protestere mod den danske asylpolitik. Nu samles bevægelsen den anden og fjerde søndag i måneden.

11.10.2017 12:07

Kategori: Flygtninge og asylansøgere

Søndag den 29. oktober markerer Bedsteforældre for Asyl, at det her i oktober er 10 år siden, at bevægelsen første gang samledes foran Center Sandholm i Nordsjælland for at protestere mod forholdene for afviste asylansøgere. ”Desværre har vi ikke noget at fejre,” siger Bedsteforældre for Asyl med henvisning til de seneste års mange stramninger af flygtningepolitikken. Ved demonstrationen den 29. oktober bliver der bl.a. taler af Else Lidegaard, Jonas Toubøl og Haifaa Awad.

 

Tekst & foto: Bent Dahl Jensen

 

”Her i oktober er det 10 år siden, 52 bedsteforældre stillede sig op foran Center Sandholm i protest mod, at vi i Danmark opbevarer de afviste asylansøgere, som ikke kan sendes hjem, i asyllejre. Desværre har vi ikke noget at fejre. For selv om vi er blevet mange flere, har vi ikke formået at ændre flygtningepolitikken. Tværtimod bliver politikken strammere og strammere, og lejrene er blevet mere og mere umenneskelige. Derfor er det vigtigt for os at markere 10-året med fortsat protest, hvor vi viser, at vi er mange, der også i dag er imod at holde mennesker hen i evig usikkerhed og udsigtsløshed,” skriver Bedsteforældre for Asyl i invitationen til demonstrationen den 29. oktober 2017 foran Center Sandholm.

Arrangementet begynder kl. 14 med musik af bevægelsens ”husmusiker”, Kurtes Rizi, der spiller harmonika, mens deltagerne ankommer.

Resten af programmet foregår inde i asylcentret (bygning 4), hvor Gilleleje Spillemændene optræder som første punkt på programmet. Efter velkomst af forfatter Else Lidegaard holder Jonas Toubøl, ph.d., oplæg om solidaritet med mennesker man ikke deler skæbne med, og den dansk-syriske læge Haifaa Awad taler om flygtninge fra Syrien, og hvad nu? Desuden holder en række af de mennesker, der er engageret i Bedsteforældre for Asyl korte indlæg.

 

Skrift om de første 10 år

I anledning af 10-års dagen har forfatter og journalist Else Lidegaard samlet historien om den græsrodsbevægelse, hun var med til at sætte i gang for 10 år siden, i et skrift med titlen ”Der findes børn, der må flygte …”. Her giver Else Lidegaard et historisk tilbageblik på Bedsteforældre for Asyls første 10 år.

 

Læs mere

Bedsteforældre for Asyl kritiserer i åbent brev forholdene for afviste asylansøgere – Sameksistens.dk, 28-10-2016

Bedsteforældre for Asyl har i tre år demonstreret for at få ændret Danmarks asylpolitik – Sameksistens.dk, 05-10-2010

Bedsteforældre for Asyl


Nyhedsbrev

Kalender

Odense: Demonstration på Grønttorvet

21 okt 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Sandholm: Demonstration ved Center Sandholm

22 okt 14:00 - 15:00

Bedsteforældre for Asyl demonstrerer ved Center Sandholm, Sandholmgårdsvej 40, 3460 Birkerød. •...Læs mere

Odense: Demonstration på Grønttorvet

28 okt 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Sameksistens.dk støttes af

TrygFonden, Region Hovedstaden støtter projektet om religionsfrihed.


Vi modtager ikke offentlig mediestøtte, og vi bringer ikke annoncer på Sameksistens.dk, derfor er vi taknemmelige for bidrag, der kan støtte udgivelsen af netavisen.

Tegn støtteabonnement
via netbank eller MobilePay

Bidrag i oktober 2017: 750 kroner
Bidrag i alt i 2017: 15.050 kroner
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller