Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

Afslag på familiesammenføring: Udlændinge-styrelsen adskiller små børn fra deres mødre

18/02-17 13:53

Kategori: Familiesammenføring, Flygtninge og asylansøgere

Udlændingestyrelsen skiller ægtefæller og små børn fra deres mødre i en række familiesammenføringssager, skriver Information.dk. Avisen nævner et eksempel med en flygtning fra Sudan, som har fået tilladelse til familiesammenføring med ægteparrets tre børn på 6, 5 og 3 år, hvorimod konen har fået afslag på familiesammenføring. Michala Bendixen fra Refugees Welcome finder den og flere lignende afgørelser ”stærkt kritisable”.

 

Af Bent Dahl Jensen
Artiklen blev oprettet 18-02-2017 

 

Begrundelsen for, at den 34-årige sudanesiske flygtning Waleed har fået afslag på at blive familiesammenført med sin kone er, at deres ægteskab ifølge Udlændingestyrelsen ikke kan anerkendes efter dansk ret, skriver Information.dk. Desuden har Waleed ifølge styrelsen ikke haft et fast samliv af længere varighed med hende. At han afbrød samlivet, fordi han flygtede ud af Sudan for fire år siden, ændrer ikke noget. Der er simpelthen ikke noget familieliv at beskytte, vurderer Udlændingestyrelsen.

 

Flere lignende sager
Michala Bendixen fra organisationen Refugees Welcome siger til Information.dk, at Waleeds sag langtfra er enestående. Hun havde indtil for nylig kun set få lignende afgørelser, som primært har drejet sig om beslægtede ægtefæller fra Syrien, hvor afslaget til moren senere er blevet omstødt i Udlændingenævnet.

”Nu er der pludselig en hel stribe, og der tegner sig et mønster med de eritreiske sager og nu også denne sag fra Sudan. Styrelsen anerkender hverken ægteskabsdokumentet eller samlivet – og endelig påstår man, at parret selv har valgt at afbryde samlivet,” skriver Michala Bendixen i en mail til Information.

 

6 sager indbragt for Folketingets Ombudsmand
Michala Bendixen skriver i en artikel på Refugees.dk om den lange sagsbehandling, der er – og har været – i Udlændingestyrelsen af en række sager om familiesammenføring.

”En gennemgang af 8 sager illustrerer, at den screeningsperiode, som ligger forud for selve sagsbehandlingen, er alt for lang. Hvis der mangler oplysninger, bør ansøger ikke vente 7-14 måneder på at få besked om dette. Screeningstiden har gennemsnitligt været længere end selve sagsbehandlingstiden i disse 8 sager, og en samlet ventetid på 2 år er meget længe, når det ofte handler om små børn i meget usikre områder. Forløbene virker også lidt tilfældige, og ansøgerne får skiftende besked undervejs. I samtlige 8 sager har ansøger afgivet de ønskede oplysninger efter få dage, hvis det overhovedet var muligt (dokumenter eller DNA-test),” skriver Michala Bendixen.

Det fremgår også af artiklen, at Refugees Welcome i slutningen af oktober 2016 sendte en klage til Folketingets Ombudsmand, hvor 6 af de omtalte sagsforløb var medtaget. Klagen gik på de lange screeningsperioder, som ligger forud sagsbehandlingen.

”Udlændingestyrelsen blev orienteret om klagen kort efter, og pudsigt nok blev 3 af sagerne afgjort få dage senere, og kort efter fulgte flere afgørelser. Ombudsmanden bad styrelsen svare på klagen, hvilket ikke er sket endnu,” skriver Michala Bendixen i artiklen fra den 26. januar 2017.

 

Læs mere

Udlændingestyrelsen adskiller små børn fra deres mødre – Information.dk, 18-02-2017

Lange ventetider og umulige krav til familiesammenføring – Refugees.dk, 26-01-2017

Familiesammenføring


Køb medieanalyse

Hvem tegner billedet af muslimer og islam i danske medier?

Analyse af syv dagblades omtale af islam og muslimer i danske nyhedsartikler i 2017.

Rapporten forhandles af forlaget Vindelsti. Pris 99 kr. (+ forsendelse). Bestil her.

 

Nyhedsbrev

Kalender

Valby: Møde for flygtningevenner

22 sep 11:00 - 18:00

Antiracister og flygtningevenner mødes i Bygge-, Jord og Miljøarbejdernes Fagforening, Mølle...Læs mere

København: Fejring af FN's internationale fredsdag

23 sep 14:00 - 17:00

Universal Peace Federation (UPF) indbyder til fejring af FN's internationale fredsdag i...Læs mere

Sjælsmark: Demonstration ved Udrejsecenter Sjælsmark

23 sep 14:00 - 15:00

Bedsteforældre for Asyl demonstrerer ved Udrejsecenter Sjælsmark, Sjælsmarkvej 10, 2970...Læs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Støt Sameksistens.dk

Støt via netbank eller send
via MobilePay til 22 54 74 12

Bidrag i september 2018: 5.750 kroner.
Bidrag i alt i 2018: 36.750 kroner.
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Foredrag

Netavisen tilbyder foredrag om:

  • Mediebilledet af islam og muslimer i Danmark
  • Chikane af kristne, muslimer, jøder og andre religiøse grupper
  • Religionsfrihed og ytringsfrihed

Læs mere

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller