Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

120 selvmordsforsøg og -adfærd på asylcentre i 2016: 25 % skete blandt mindreårige børn

Enhedslistens udlændingeordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, har spurgt udlændingeminister Inger Støjberg (V), hvad hun vil gøre for at nedbringe antallet af selvmordsforsøg blandt asylbørn.

24.03.2017 14:04

Kategori: Flygtninge og asylansøgere

I 2016 begik tre asylansøgere selvmord på danske asylcentre, og der var 120 episoder med selvmordsforsøg eller selvmordsadfærd, fremgår det af oplysninger fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. Redegørelsen viser også, at en fjerdedel af episoderne med selvmordsforsøg og selvmordsadfærd sker blandt mindreårige børn.

 

Tekst & foto: Bent Dahl Jensen
Artiklen blev oprettet 24-03-2017 

 

Redegørelsen fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at der i 2016 var tre selvmord på asylcentrene, og at der var 120 episoder med selvmordsforsøg eller selvmordsadfærd, heriblandt 29 blandt mindreårige børn.

En kvartalsrapport fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at 30 % af de registrerede selvmordsforsøg og episoder med selvmordsadfærd fandt sted i fjerde kvartal af 2016.

 

Spørgsmål til udlændingeministeren
I Folketinget har Enhedslistens udlændingeordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, taget sagen op med de mange selvmordsforsøg og selvmordsadfærd blandt asylbørn.

Hun spørger i et skriftligt spørgsmål til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V): ”Kan ministeren acceptere antallet af selvmordsforsøg og selvmordsadfærd blandt børn på asylcentre, og hvad er – i benægtende fald – ministerens og Udlændingestyrelsens strategi for at nedbringe antallet?”

Johanne Schmidt-Nielsen henviser i spørgsmålet til ministeriets redegørelse om antallet af selvmord og selvmordsforsøg på asylcentrene i 2016.

”Jeg mangler at få at vide fra ministeren, at der faktisk bliver gjort noget for at mindske det meget høje antal selvmordsforsøg. Tallet burde jo være nul. Det må da være uacceptabelt for alle, at så mange børn faktisk forsøger at tage livet af sig selv eller er villige til at skade sig selv i et kraftigt råb om hjælp, mens de er i det danske asylsystem og dermed i danske myndigheders varetægt,” siger Johanne Schmidt-Nielsen i en kommentar til Information.dk.

Avisen skriver videre, at Inger Støjberg i en mail til Information skriver, at det naturligvis er ”tragisk, hvis en person ser selvmord som den eneste udvej. Det er desværre en realitet, at asylansøgere, som kommer til Danmark, kan have traumer eller andre psykiske lidelser. Alle asylansøgere, der kommer til Danmark, bliver tilbudt en screening, hvor det undersøges, hvordan asylansøgeren har det både fysisk og psykisk. Det er derfor min holdning, at der allerede i dag er det nødvendige fokus på psykiske problemer og traumer i indkvarteringssystemet. Men når det er sagt, så er 33 selvmordsforsøg blandt uledsagede mindreårige, som vi så i 2016, naturligvis 33 for meget.”

(Det er uklart, hvorfor der i artiklen refereres til 33 selvmordsforsøg blandt mindreårige, mens antallet i redegørelsen er opgjort til 29 forsøg blandt mindreårige.)

 

Læs mere

Redegørelse vedrørende selvmord og selvmordsforsøg på asylcentrene i alt i 2016 – Udlændinge- og Integrationsministeriet, 31-01-2017

Redegørelse vedrørende selvmord og selvmordsforsøg på asylcentrene fro 4. kvartal 2016 – Udlændinge- og Integrationsministeriet, 31-01-2017

Spørgsmål fra Enhedslisten til udlændingeministeren om selvmordsforsøg blandt asylbørn – Folketinget.dk, 15-03-2017

10 nye selvmordsforsøg eller selvmordsadfærd blandt asylbørn på tre måneder – Information.dk, 22-03-2017

 

 


Nyhedsbrev

Kalender

Odense: Demonstration på Grønttorvet

21 okt 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Sandholm: Demonstration ved Center Sandholm

22 okt 14:00 - 15:00

Bedsteforældre for Asyl demonstrerer ved Center Sandholm, Sandholmgårdsvej 40, 3460 Birkerød. •...Læs mere

Odense: Demonstration på Grønttorvet

28 okt 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Sameksistens.dk støttes af

TrygFonden, Region Hovedstaden støtter projektet om religionsfrihed.


Vi modtager ikke offentlig mediestøtte, og vi bringer ikke annoncer på Sameksistens.dk, derfor er vi taknemmelige for bidrag, der kan støtte udgivelsen af netavisen.

Tegn støtteabonnement
via netbank eller MobilePay

Bidrag i oktober 2017: 750 kroner
Bidrag i alt i 2017: 15.050 kroner
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller