Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Kontakt

Seneste blog

Bliv sammenspist. Vejen over mangfoldighed til sammen-slutning og helhed

21-04-2017: ”Det er netop det fælles måltid, der her er budskabet og muligheden for, at vi kan tale og lytte. Her vil være mulighed for at erkende den enkeltes særlige egenskaber, ønsker, drømme – og forstå, hvor dumme de generaliseringer er, der fører til racisme,” skriver lektor Marianne Olsen med udgangspunkt i et landsdækkende arrangement i næste uge med fællesspisninger.
Læs blogindlæg

  

Temaer

Boganmeldelser

Sameksistens med fokus på relationerne i hverdagen – på tværs af "os og dem"


Stærk debut-roman om flugt, rodløshed og håbet og mindernes kraft


Sjov bogidé – og lidt som en halvtom slikpose

Til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

 

 

120 selvmordsforsøg og -adfærd på asylcentre i 2016: 25 % skete blandt mindreårige børn

Enhedslistens udlændingeordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, har spurgt udlændingeminister Inger Støjberg (V), hvad hun vil gøre for at nedbringe antallet af selvmordsforsøg blandt asylbørn.

24.03.2017 14:04

Kategori: Flygtninge og asylansøgere

I 2016 begik tre asylansøgere selvmord på danske asylcentre, og der var 120 episoder med selvmordsforsøg eller selvmordsadfærd, fremgår det af oplysninger fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. Redegørelsen viser også, at en fjerdedel af episoderne med selvmordsforsøg og selvmordsadfærd sker blandt mindreårige børn.

 

Tekst & foto: Bent Dahl Jensen
Artiklen blev oprettet 24-03-2017 

 

Redegørelsen fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at der i 2016 var tre selvmord på asylcentrene, og at der var 120 episoder med selvmordsforsøg eller selvmordsadfærd, heriblandt 29 blandt mindreårige børn.

En kvartalsrapport fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at 30 % af de registrerede selvmordsforsøg og episoder med selvmordsadfærd fandt sted i fjerde kvartal af 2016.

 

Spørgsmål til udlændingeministeren
I Folketinget har Enhedslistens udlændingeordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, taget sagen op med de mange selvmordsforsøg og selvmordsadfærd blandt asylbørn.

Hun spørger i et skriftligt spørgsmål til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V): ”Kan ministeren acceptere antallet af selvmordsforsøg og selvmordsadfærd blandt børn på asylcentre, og hvad er – i benægtende fald – ministerens og Udlændingestyrelsens strategi for at nedbringe antallet?”

Johanne Schmidt-Nielsen henviser i spørgsmålet til ministeriets redegørelse om antallet af selvmord og selvmordsforsøg på asylcentrene i 2016.

”Jeg mangler at få at vide fra ministeren, at der faktisk bliver gjort noget for at mindske det meget høje antal selvmordsforsøg. Tallet burde jo være nul. Det må da være uacceptabelt for alle, at så mange børn faktisk forsøger at tage livet af sig selv eller er villige til at skade sig selv i et kraftigt råb om hjælp, mens de er i det danske asylsystem og dermed i danske myndigheders varetægt,” siger Johanne Schmidt-Nielsen i en kommentar til Information.dk.

Avisen skriver videre, at Inger Støjberg i en mail til Information skriver, at det naturligvis er ”tragisk, hvis en person ser selvmord som den eneste udvej. Det er desværre en realitet, at asylansøgere, som kommer til Danmark, kan have traumer eller andre psykiske lidelser. Alle asylansøgere, der kommer til Danmark, bliver tilbudt en screening, hvor det undersøges, hvordan asylansøgeren har det både fysisk og psykisk. Det er derfor min holdning, at der allerede i dag er det nødvendige fokus på psykiske problemer og traumer i indkvarteringssystemet. Men når det er sagt, så er 33 selvmordsforsøg blandt uledsagede mindreårige, som vi så i 2016, naturligvis 33 for meget.”

(Det er uklart, hvorfor der i artiklen refereres til 33 selvmordsforsøg blandt mindreårige, mens antallet i redegørelsen er opgjort til 29 forsøg blandt mindreårige.)

 

Læs mere

Redegørelse vedrørende selvmord og selvmordsforsøg på asylcentrene i alt i 2016 – Udlændinge- og Integrationsministeriet, 31-01-2017

Redegørelse vedrørende selvmord og selvmordsforsøg på asylcentrene fro 4. kvartal 2016 – Udlændinge- og Integrationsministeriet, 31-01-2017

Spørgsmål fra Enhedslisten til udlændingeministeren om selvmordsforsøg blandt asylbørn – Folketinget.dk, 15-03-2017

10 nye selvmordsforsøg eller selvmordsadfærd blandt asylbørn på tre måneder – Information.dk, 22-03-2017

 

 


Følg Sameksistens.dk

   
   


Kalender

Foredrag

   
Netavisen tilbyder foredrag og oplæg om:

• Mediebilledet af islam og muslimer i Danmark
• Chikane af kristne, muslimer og andre religiøse grupper
• Religionsfrihed og ytringsfrihed

• Læs mere

 

Sameksistens.dk støttes af:

TrygFonden, Region Hovedstaden støtter i 2016 projektet om religionsfrihed.


Vi modtager ikke offentlig mediestøtte, og
vi bringer ikke annoncer på Sameksistens.dk,
derfor er vi taknemmelige for bidrag, der kan
støtte udgivelsen af netavisen.

Tegn støtteabonnement
via netbank eller MobilePay

Bidrag i april 2017: 750 kroner
Bidrag i alt i 2017: 3.200 kroner
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Netavisen Sameksistens.dk er tilmeldt Pressenævnet og medlem af Prauda, foreningen af uafhængige internetmedier.