Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

Blog-skribenter

Bent Dahl Jensen
Redaktør 
Liste over blogindlæg


Marianne Olsen
Lektor
Liste over blogindlæg


Saliha Marie Fetteh
Lektor
Liste over blogindlæg


Svend Løbner
Journalist
Liste over blogindlæg


Zainab Nasrati
Medicinstuderende
Liste over blogindlæg

Blog-samtaler

Som optakt til festivalen JA TAK, TIL KAFFE, der holdes i København i perioden 11.-20. august 2017, bringer vi en række samtaler, som festival-arrangøren, forfatter Michael Svennevig har haft med nogle af de medvirkende. Læs den første samtale her - og find links til de øvrige samtaler.

Samtaler i 2016

Som optakt til festivalen "Med og uden smykker", der blev holdt i København i august 2016, skrev festivalarrangøren, forfatteren Michael Svennevig en række samtaler med nogle af de medvirkende: 

Fatima Osborne,
Stine Friis Refsgaard,
Stig Dalager,
David Jason Lou,
Hanne Marie Svendsen,
Alan Pary og
Razan Haugaard
,
Lene Skytt,
Elias Benakrich,
Maria Dubin,
Mia Lipschitz og Kasper Sejer
- og i den sidste artikel talte Ursula Djezzaz Nielsen med Michael Svennevig om samtalegenren.

 

Blog

Blogindlæg er udtryk for skribentens egen holdning.

 

Børnemishandling: Den danske variant

Af Marianne Olsen
Lektor
Oprettet 30-06-2018

 

 

 

Det er beskæmmende at skulle erkende, at man næppe har sat punktum for sin anklage om, at den danske stat handler lige så uansvarligt imod børn i Danmark, som den amerikanske præsident behandler børn ved den mexicanske grænse.

Men det er desværre et faktum, og min opfordring er, at vi som civilbefolkning handler ansvarligt og så hurtigt som muligt sætter de nuværende samvittighedsløse magthavere fra bestillingen, inden flere børns liv bliver ødelagt.

Nedenfor bringer jeg et brev, som en mor, hvis navn jeg ikke tør bringe af frygt for, at hun og hendes søn skal lide endnu mere overlast. Teksten skal imidlertid være tilgængelig, så alle med samvittighed kan reagere. Navnene er altså fiktive.

 

Historien om en mor

Moderen, Maria, skriver:

”I Jelling trivedes Peter (på to år) rigtig godt. Han var glad, smilende, social og meget nærværende. Han legede med de andre børn og var meget kærlig. Han spiste og sov godt.

Da vi flyttede herop til Sjælsmark, oplevede jeg straks en stor forandring i hans udvikling: Peter er MEGET ked af det. I Jelling faldt han i søvn kl. 19.00 og sov hele natten igennem til kl. 08:00 om morgenen. Hans søvn har ændret sig markant siden flytningen. Nu sover han meget dårligt om natten og vågner flere gange, hvor han græder. Han falder meget sent i søvn om natten, ca. kl. 24.00, somme tider 03.00 og er allerede oppe igen kl. 07.00 om morgenen. Han trives ikke på samme måde, som han gjorde i Jelling.

Han er meget vred og frustreret. Jeg oplever, at han river sig selv i håret og er ked af det. Han spiser ikke maden her og har tabt sig. Han er begyndt at genere andre børn.

Jeg havde det selv godt i Jelling og var aldrig syg eller tog til læge, men her (i Sjælsmark) er jeg tit til læge og har det ikke godt. Jeg går selv til psykolog og er meget stresset på grund af vores liv.

Jeg drømmer ubehagelige drømme og er meget bange. Peter mærker naturligvis, hvordan jeg som mor ikke har det så godt og er så stresset, og det bliver han påvirket af.

Jeg beder jer om at hjælpe Peter og mig ud herfra. Det er enormt hårdt at se, at min søn har det sådan, og selv være magtesløs og intet kunne gøre for ham. Det her sted er som et fængsel både for mig og min søn. Det føles som år for os at være her. Vi savner vores hverdag. Så længe vi er her, vil der ikke være forbedring for hverken ham eller mig. Jeg frygter, at min søn bliver mere syg af at være her, og at jeg i værste fald mister ham. Han er to år gammel. Hvad er hans synd?”

 

Inger Støjberg er citeret for på et samråd at have sagt, at Sjælsmark ikke er et ”tag-selv-bord”, og at det er forældrenes ansvar, hvis børnene har det dårligt. Vi kender de udtryk fra DF’s kynisme, og nu har vi så også hørt lignende på den anden side Atlanterhavet. Men der gør befolkningen oprør! Den eneste trøst er den politisk sproglige fantasiløshed. Disse folk med syn på mennesker som redskaber og maskiner, gentager blot hvad de en gang har sagt. Men det onde ved det er, at de gør deres form for kynisme til dogmer og doktriner, hvor det kommer an på at gøre livet så uudholdeligt som muligt for dem, de anser for deres modmennesker.

 

Inger Støjberg skal have sagt, at hun ikke har dårlig samvittighed. Nej, det tror jeg gerne. Man kan ikke forlange af et menneske uden samvittighed, at den eventuelt skulle være dårlig. Men vi, som skal vælge, vi har vel samvittighed? Vi kan ikke lade en samvittighedsløs statsførelse gøre medmennesker til modmennesker, vel?

Der skal ske noget, så Peter og Maria kan få et liv, ligesom vi andre har et liv.

 

• Tidligere blogindlæg af Marianne Olsen

Køb medieanalyse

Hvem tegner billedet af muslimer og islam i danske medier?

Analyse af syv dagblades omtale af islam og muslimer i danske nyhedsartikler i 2017.

Rapporten forhandles af forlaget Vindelsti. Pris 99 kr. (+ forsendelse). Bestil her.

 

Nyhedsbrev

Kalender

Valby: Møde for flygtningevenner

22 sep 11:00 - 18:00

Antiracister og flygtningevenner mødes i Bygge-, Jord og Miljøarbejdernes Fagforening, Mølle...Læs mere

København: Fejring af FN's internationale fredsdag

23 sep 14:00 - 17:00

Universal Peace Federation (UPF) indbyder til fejring af FN's internationale fredsdag i...Læs mere

Sjælsmark: Demonstration ved Udrejsecenter Sjælsmark

23 sep 14:00 - 15:00

Bedsteforældre for Asyl demonstrerer ved Udrejsecenter Sjælsmark, Sjælsmarkvej 10, 2970...Læs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Støt Sameksistens.dk

Støt via netbank eller send
via MobilePay til 22 54 74 12

Bidrag i september 2018: 5.750 kroner.
Bidrag i alt i 2018: 36.750 kroner.
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Foredrag

Netavisen tilbyder foredrag om:

  • Mediebilledet af islam og muslimer i Danmark
  • Chikane af kristne, muslimer, jøder og andre religiøse grupper
  • Religionsfrihed og ytringsfrihed

Læs mere

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller