Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Foredrag  |  Kontakt

Blog-skribenter

Bent Dahl Jensen
Redaktør 
Liste over blogindlæg


Marianne Olsen
Lektor
Liste over blogindlæg


Saliha Marie Fetteh
Lektor
Liste over blogindlæg


Svend Løbner
Journalist
Liste over blogindlæg


Zainab Nasrati
Medicinstuderende
Liste over blogindlæg

Blog-samtaler

Som optakt til festivalen JA TAK, TIL KAFFE, der holdes i København i perioden 11.-20. august 2017, bringer vi en række samtaler, som festival-arrangøren, forfatter Michael Svennevig har haft med nogle af de medvirkende. Læs den første samtale her - og find links til de øvrige samtaler.

Samtaler i 2016

Som optakt til festivalen "Med og uden smykker", der blev holdt i København i august 2016, skrev festivalarrangøren, forfatteren Michael Svennevig en række samtaler med nogle af de medvirkende: 

Fatima Osborne,
Stine Friis Refsgaard,
Stig Dalager,
David Jason Lou,
Hanne Marie Svendsen,
Alan Pary og
Razan Haugaard
,
Lene Skytt,
Elias Benakrich,
Maria Dubin,
Mia Lipschitz og Kasper Sejer
- og i den sidste artikel talte Ursula Djezzaz Nielsen med Michael Svennevig om samtalegenren.

 

Blog

Blogindlæg er udtryk for skribentens egen holdning.

 

Modsigelser

Af Marianne Olsen
Lektor
Oprettet 15-06-2017  

 

 

 

Mine modsigelser vækkes af endnu flere tegn på politikernes krise. Lad det være sagt med det samme (jeg skal nok gentage det til sidst i min tekst), men det gælder ikke alle politikere, ikke engang alle politikere på Christiansborg, og man skal ikke generalisere. Men det gælder desværre flertallet, som derfor bringer Danmark til det selvmord, som hysteriske folk mener er hele Europas fremtid.

 

Tiggere

Som det mest aktuelle kan medierne fortælle om ”romaloven”, en sproglig talt rent racistisk lov, der med sine sygelige generaliseringer nu lader politiet fængsle tiggere. De kan få 14 dages ubetinget fængsling. Det gælder alle tiggere, der fører sig aggressivt frem. Jeg hørte justitsministeren, hvis gode vilje jeg ikke betvivler, sige, at hvis han havde kunnet udelukke danske tiggere fra den straf, ville han have gjort det. Men det kan han angiveligt ikke. Heraf min modsigelse og anklage af den racistiske lov. Gudskelov er ytringsfriheden endnu ikke frataget os, og netop i dag (den 14. juni) bragte ”Tidsånd” på P1 et fremragende interview med Malene Fenger-Grøndahl om romaer. Det var sandelig en forskel fra så mange af de folk, der bestemmer, for hun ved, hvad hun taler om. Hun fik heldigvis også lejlighed til at fortælle om romaers livsvilkår og deres omtumlede livsforløb. Deres særlige holocaust, så vore dages politikere og bestemmere kan høre, hvilke andre nationalister de har bragt sig i åndslægsskab med. VELBEKOMME!

 

Renvaskede drøftelser

For nogle dage siden så jeg i tv en drøftelse af, hvordan vi skal rydde op i de byer, hvor de fattige tiggere kommer, indretter lejre og forretter deres nødtørft. Der stod en pæn og nyvasket mand på den ene side af en pult og forsvarede sit synspunkt. Jeg kom pludselig til at tænke på, om han slet ikke selv er indrettet sådan, at han har nogen fordøjelse? Og så kom jeg til at tænke på den gode bog, som regeringen delvis bygger på, Bibelen, hvor Jesus siger, at det, der gør os urene, er det, vi siger, og jeg tænkte videre, at vi i grunden er heldige at kunne låse døren efter os, når nødtørften trænger sig på, så vi kan se pæne ud i fjernsynet.

Jesus siger også: ”De fattige har I altid hos jer.” Tag den, I, som påberåber jer Danmark som et kristent land!

 

Familiesplitter

Integrationsministeren har gjort sig bemærket med sin foragt for det enkelte menneske og med sin pressemeddelelse – eller en instruks – om, at alle skulle skæres over én kam, når det gælder asylpar, hvor den ene ægtefælle er under atten år. ”Fy, den slags vil vi ikke have i Danmark.”

Lige så dejligt og befriende det er at blive skilt fra en ægtefælle, man ikke bryder sig om, lige så rædselsfuldt er det at blive skilt fra det menneske, som man har kær. I vores kultur lever man kun én gang, og adskillelse i tid fra det elskede andet menneske er uoverkommelig forfærdeligt. Men ikke for integrationsministeren, så alle bliver behandlet på samme måde. Hvorfor har hun det ikke sådan? Jeg lyttede opmærksomt til hende, da hun i to timer optrådte i ”Bagklog” på P1 og fik svaret. Jeg hørte et intelligent menneske, der var undtagelsesløst tomt i etisk/moralsk forstand. Der var intet at hente, der kunne angive en kompasretning. Ikke engang noget ondt, og det varsler ondt for dem, hun har ansvar for. Det var uhyggeligt. Inger Støjberg vil kunne tjene et hvilket som helst regime med en hvilken som helst moral eller mangel på samme, og det vil være muligt at forsvare hvad som helst, så længe der er nogle mennesker, der, fordi de ikke giver sig tid til at høre efter, vil synes, at hun er dygtig. Jeg spørger bare: Vil vi have dygtige folk til at regere os, når de ikke har nogen moral? Jeg vil i hvert fald ikke understøtte noget tomt kar af den slags. Desværre kan statsministeren ikke styre sin regering. Det lover ikke godt, at han også mangler det kompas, der fortæller ham, at regeringen er til for at tjene folket – ikke omvendt.

 

Splittelsen

Og så kom Leif Bork Hansens grusomme meddelelse forleden til mig den 9. juni om den familie, jeg har skrevet om tidligere:

”Desværre blev Sibel udsendt i går torsdag den 8. juni kl. 8.”

Denne familiesplitter, strammeren Inger Støjberg, som lader, som om hun er omsorgsfuld over for sine medmennesker ved at tale om barnebrude, har splittet den ene familie efter den anden. Der er ingen sammenhæng i dansk politik for tiden.

Det kommer vi alle til at betale for.

Mine modsigelser kommer af den åbenbare politiske krise. Den er dødsensfarlig for samfundet. Integrationsministeren skal nok klare sig. Hun vil altid kunne flyde ovenpå.

Er det den slags sikkerhed, vi vil?

 

Tidligere blogindlæg af Marianne Olsen

 

Køb medieanalyse

Hvem tegner billedet af muslimer og islam i danske medier?

Analyse af syv dagblades omtale af islam og muslimer i danske nyhedsartikler i 2017.

Rapporten forhandles af forlaget Vindelsti. Pris 99 kr. (+ forsendelse). Bestil her.

 

Nyhedsbrev

Kalender

Sjælsmark: Demonstration ved Udrejsecenter Sjælsmark

22 apr 14:00 - 15:00

Bedsteforældre for Asyl demonstrerer ved Udrejsecenter Sjælsmark, Sjælsmarkvej 10, 2970...Læs mere

Odense: Demonstration på Grønttorvet

28 apr 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Odense: Demonstration på Grønttorvet

05 maj 10:00 - 11:00

Bedsteforældre for Asyl - Fyn demonstrerer på Grønttorvet i Odense. • Læs mereLæs mere

Følg Sameksistens.dk

 

Støt Sameksistens.dk

Støt via netbank eller send
via MobilePay til 22 54 74 12

Bidrag i april 2018: 5.750 kroner.
Bidrag i alt i 2018: 8.000 kroner.
Mange tak for ethvert støttebidrag.

Foredrag

Netavisen tilbyder foredrag om:

  • Mediebilledet af islam og muslimer i Danmark
  • Chikane af kristne, muslimer, jøder og andre religiøse grupper
  • Religionsfrihed og ytringsfrihed

Læs mere

Til eftertanke

Alt det vi deler
Video fra TV2, 2017


Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind,
skuespiller