Om os  |  Nyhedsbrev  |  Annoncer  |  Støt  |  Kontakt

Blog

At hævde ytringsfriheden som absolut er at guddommelig-gøre den

25-10-2014: For det er med ytringsfriheden sådan, at den er en menneskelig funktion, og som med alle menneskelige funktioner går det galt, hvis den bliver absolut. Der er ingen menne-skelige funktioner, der er absolutte. At hævde ytringsfriheden som absolut er at guddommeliggøre den,” skriver lektor Marianne Olsen i blogindlæg i en kommentar til debatten om bl.a. Dan Parks billeder.
Læs blogindlæg
 

Temaer

Irakiske flygtninge

Oprørs-gruppen Islamisk Stats (IS) fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Tema-oversigt


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over tre millioner syrere på flugt til nabolandene.
Nyhedsarkiv
Tema- og bagrundsartikler
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

Generalens søn – frygtens bekæmper


1001 nats eventyr forvandlet til blodigt mareridt


Bog sætter ansigt på to af flygtninge-statistikkens tusindvis af barske menneske-skæbner


Spændende historiebog: Tyrkiets historie med fokus på minoriteter


 

Nyheder

Konflikten i Ukraine har sendt over 800.000 mennesker på flugt

fredag, den 24. okt 2014 14:14

De seneste måneders kampe i det østlige Ukraine mellem regeringshæren og pro-russiske separatister har fordrevet over 800.000 mennesker fra deres hjem, anslår FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Blogindlæg: Museet for menneskerettigheder

onsdag, den 22. okt 2014 20:28

22-10-2014: ”En drøm skal ikke bare hænge i luften. Den skal blive til håb, og håbet skal gøre verden til et bedre sted at være,” skriver lektor Marianne Olsen i blogindlæg som afslutning på sine indtryk fra et besøg i museet for menneskerettigheder i Winnipeg, Manitoba, Canada.

Der kommer fortsat mange syriske flygtninge

onsdag, den 22. okt 2014 17:51

I september søgte 1.864 syrere asyl i Danmark. Det er det højeste antal nogensinde i en enkelt måned. Og det er den store stigning i antallet af mennesker, der flygter fra den blodige konflikt i Syrien, der er den væsentligste årsag til, at der for tiden kommer flere flygtninge til Danmark end vi har set i de seneste år. I alt søgte 2.959 udlændinge asyl i Danmark i september, og dermed er det samlede antal asylansøgere i årets første ni måneder nået op på 10.883.

Justitsministeriet ændrer to gange i pressemeddelelse om asylstramninger

tirsdag, den 21. okt 2014 16:57

Da SR-regeringen den 19. september præsenterede sit oplæg til en stramning af de danske asylregler for flygtninge, der kommer fra lande med borgerkrig, udtalte daværende justitsminister Karen Hækkerup (S) i en pressemeddelelse: ”Størstedelen af de flygtninge, vi ser i øjeblikket, er ikke individuelt forfulgte i deres hjemland, men flygter fra områder i Syrien, hvor der foregår vilkårlige overgreb på civile.” Det har vist sig at være en fejlagtig oplysning. Det førte til, at Justitsministeriet i går ændrede pressemeddelelsen fra den 19. september, så der i stedet for ”størstedelen” kom til at stå ”en væsentlig del”. Efter kritik af denne fremgangsmåde er citatet af den tidligere justitsminister ændret tilbage til ”størstedelen”, men et andet sted i pressemeddelelsen fastholdes udtrykket ”en væsentlig del”.

Dansk bog om personalismen udkommer på engelsk – og i nyt oplag på dansk

mandag, den 20. okt 2014 13:53

Bogen ”Det fælles bedste”, som Jonas Norgaard Mortensen skrev i 2012 om personalismen, er netop udkommet i tredje oplag på dansk. Bogen er samtidig blevet oversat til engelsk, fordi der også er stor interesse og efterspørgsel efter den i udlandet. Forlaget Boedal, der står for udgivelsen, har allerede solgt 200 eksemplarer til 19 forskellige lande.

Demonstration og underskriftsindsamling mod asylstramninger

mandag, den 20. okt 2014 12:53

Græsrodsorganisationer holder demonstration den 1. november på Christiansborg Slotsplads i København i protest mod regeringens asylstramninger. Samtidig er der indledt en underskriftsindsamling på nettet, hvor man kan sige fra over for de bebudede stramninger af asylpolitikken. På en anden hjemmeside kan man tilmelde sig, hvis man gerne vil huse en eller flere flygtninge.

Nørrebro mindes 16-årige Mahmoud

mandag, den 20. okt 2014 12:50

”Et meningsløst tab af et alt for ungt liv. Vi har mistet en ven som vi aldrig lærer at kende,” står der på et stykke A4-papir, og bagved ligger en bunke blomsterbuketter, og der står stearinlys og en æske dadler på jorden ved Superkilen på Nørrebro. Flere cyklister og gående standser op ved blomsterne, der ligger tæt ved Heimdalsgade, nogle uvidende om den påkørsel, der natten til søndag (19. oktober) kostede den 16-årige Mahmoud Hussein livet.

Nonnen og imamen: Arbejder for fred og forsoning i Centralafrika

torsdag, den 16. okt 2014 11:41

Den italienske nonne Maria Concetta og imam Moussa Bawa, der begge i en årrække har arbejdet i Zongo i Den Demokratiske Republik Congo (DR-Congo) tror begge, at freden en dag vender tilbage til nabolandet Den Centralafrikanske Republik (CAR) på den anden side af Oubangui-floden. Zongo ligger ved Oubangui-floden. Fra flodbreden kan nonnen og imamen se Bangui, der er hovedstad i Den Centralafrikanske Republik, og de hjælper begge flygtninge fra CAR.

Mizgin: Power woman – på to hjul

onsdag, den 15. okt 2014 06:00

“Musik handler om følelser, og hvis vi kan røre nogle mennesker med vores musik, så bliver forståelsen mellem vores kulturer bedre ­ må man håbe,” siger den kurdiske musiker Mizgin Ozdemir, der kom til Danmark som flygtning i 1998.

Over 100.000 libyere er i de seneste uger blevet fordrevet til andre dele af landet

tirsdag, den 14. okt 2014 06:00

FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) anslår, at der nu opholder sig 287.000 mennesker som internt fordrevne i Libyen, hvor de er fordelt på 29 byer. I løbet af de seneste tre uger er 100.000 mennesker blevet tvunget til at søge tilflugt i andre dele af landet, oplyste UNHCR i fredags (10. oktober).

Over 170.000 syriske kurdere er flygtet til Tyrkiet fra kampene omkring Kobane

mandag, den 13. okt 2014 18:36

Blandt de kurdiske flygtninge fra Syrien søger et voksende antal at komme videre til de kurdiske områder i det nordlige Irak, oplyser FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Andre søger sikkerhed i den østlige del af Syrien – flere hundrede kilometer fra Kobane.

Særtryk med digte og essays mod racisme

mandag, den 13. okt 2014 05:00

Foreningen SOS mod Racisme har udgivet et særtryk med de 10 vinderbidrag fra foreningens digt- og essaykonkurrence.

En festdag for mangfoldigheden

fredag, den 10. okt 2014 15:51

”Der er udfordringer i samfundet i forhold til integration, og vi taler meget om de problemer, der er. Men i dag vil vi fejre mangfoldigheden, for det er meget sjældent, vi hører om mangfoldigheden og styrken ved mangfoldighed,” sagde folketingsmedlem Nadeem Farooq (RV), da han i går bød velkommen til Eid- og Mangfoldighedsreception på Christiansborg.

Høring om religionsfrihed og forfulgte kristne

torsdag, den 09. okt 2014 17:04

Folketingets Udenrigsudvalg holder onsdag den 12. november en åben høring på Christiansborg, hvor der sættes fokus på religionsfrihed og forfølgelse af kristne og andre religiøse mindretal rundt om i verden. Blandt oplægsholderne er direktør Jonas Christoffersen (Institut for Menneskerettigheder), professor Lisbet Christoffersen (Roskilde Universitet), forfatter Klaus Wivel og generalsekretær Mogens Kjær (Danmission).

Britiske muslimer tager afstand fra mordet på nødhjælpsarbejder fra Manchester

torsdag, den 09. okt 2014 16:19

”De er ikke virkelig islamiske: Ingen anerkender dem, og de kaprer religionen." Så kontant tager Harun Khan, der er vicegeneralsekretær for Muslim Council of Britain, afstand fra den ekstremistiske og militante gruppe, der kalder sig Islamisk Stat (IS). Han er en af flere ledere blandt britiske muslimer, der offentligt har taget afstand fra drabet på den britiske nødhjælpsarbejder Alan Henning. I fredags (3. oktober) offentliggjorde IS en videooptagelse, hvor man ser en gerningsmand skære halsen over på Alan Henning.

Viser 1. til 15. nyhed, af 613 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste