Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Kontakt

Seneste blog

Forsoningens mulighed? Vor fremtids mulighed!

13-07-2015: ”Det egentlige spørgsmål til os på baggrund af folkedrabet for tyve år siden er, om vi sætter livet så højt at vi vil deles om glæden over, at det er muligt for vores rige kontinent at redde menneskeliv – til fælles redning, for ikke at sige fælles frelse?” spørger lektor Marianne Olsen på bloggen i et tilbageblik på folkedrabet i Srebrenica for 20 år siden.
Læs blogindlæg

   

Temaer

Irakiske flygtninge

Den ekstre-misti-ske gruppe ISIL's (også kaldet IS) fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Nyhedsarkiv
Baggrundsartikler


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over fire millioner syrere på flugt til nabolandene.
Nyhedsarkiv
Baggrundsartikler
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

Et grundigt, nuanceret og overskueligt indblik i Islamisk Stat


Godt læsestof i valgkampen: ”Det relationelle menneske” – om personalisme i perspektiv


”En alvorlig opmuntring til magthaverne”


 

Nyheder

Menneskesmuglere har tjent 117.000.000.000 kroner siden 2000 på flygtninge og migranter

onsdag, den 29. jul 2015 14:31

Siden 2000 har asylansøgere og migranter brugt 117 milliarder kroner på at rejse illegalt ind i EU. Det viser en ny opgørelse fra den europæiske gruppe af journalister The Migrant Files, skriver dagbladet Information.

Høring om menneskerettigheder og religiøse minoriteters vilkår

torsdag, den 23. jul 2015 06:00

Med udgangspunkt i forholdene, som de tegner sig i Pakistan, holder Danmission den 2. september en høring på Christiansborg om religiøse minoriteters vilkår. På høringen bliver også præsenteret et ”policy paper” med konkrete anbefalinger om religions- og trosfrihed, som udenrigs- og udviklingspolitiske aktører skal tage med videre. Høringen arrangeres i samarbejde med Socialdemokraterne, Dansk Missionsråd, Institut for Menneskerettigheder og Folkekirkens mellemkirkelige Råd.

Indbyggere flygter fra konflikten i Yemen – mens flygtninge fra andre lande søger til Yemen

onsdag, den 22. jul 2015 06:00

Mens langt over en million af indbyggerne i Yemen er blevet fordrevet fra deres hjem under de seneste måneders konflikt i landet, så søger flygtninge fra andre lande fortsat til Yemen. Omkring 10.500 bådflygtninge er siden slutningen af marts kommet til Yemen, oplyste FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) den 14. juli. Dermed har over 37.000 flygtninge og migranter søgt tilflugt i Yemen siden nytår. Hovedparten er fra Etiopien, men der er også somaliere og andre nationaliteter blandt bådflygtningene.

Jiyan.dk: Netavis med kurdiske nyheder

mandag, den 20. jul 2015 05:00

Hvor mange stemmer fik de kurdiske kandidater ved folketingsvalget den 18. juni? Hvem er ezidierne (yezidierne)? Skal det være strafbart at rejse til Syrien eller Irak for at kæmpe sammen med kurdiske organisationer, der står på EU’s terrorliste, at kæmpe mod ISIL (Islamisk Stat i Irak og Levanten, også kaldet ISIS eller IS)? Det er nogle af de spørgsmål, der tages op i nyheds- og baggrundsartikler på den kurdiske netavis Jiyan.dk.

Fotoprojekt viser islams mangfoldighed i Europa

torsdag, den 16. jul 2015 06:00

Med projektet ”Islam i Europa” ønsker freelancefotografen Ahmed Krausen at vise mangfoldigheden i kultur, sprog og tolkningen af islam i Europa med fokus på, hvordan religion og kultur har tilpasset sig europæiske forhold. Billedet her viser en moské, der er bygget af træ, i Novogrudok i Hviderusland.

DSF-formand: "Studerende kan ikke leve af SU"

tirsdag, den 14. jul 2015 14:47

”Det er meget få studerende, som kan få økonomien til at hænge sammen på SU,” skriver formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali, i et debatindlæg i Politiken. Hun henviser til, at Nordea i 2012 foretog en undersøgelse, som viste, at det kun var 9 procent af de studerende, der levede alene af SU.

Små lokalsamfund lever fredeligt med asylansøgere

tirsdag, den 14. jul 2015 10:09

Udsigten til at få et asylcenter som nabo vækker ofte bekymring lokalt. Men når først asylansøgerne ankommer, indretter borgerne sig, skriver Kristeligt Dagblad med henvisning til et nyt forskningsprojekt. Projektet viser blandt andet, at ingen af de små samfund oplevede mere kriminalitet.

Udvisningstruet pakistansk familie opholder sig fortsat i Danmark

mandag, den 13. jul 2015 20:20

Asylansøgerne Robert og Marina Sams og deres to børn, der stod til udsendelse af Danmark lørdag den 4. juli, opholder sig fortsat i Danmark. Det skyldes ifølge netavisens kilder, at de ikke turde møde op til den planlagte tilbagesendelse. De havde i forvejen søgt at få udsendelsen sat i bero med henvisning til en lægeerklæring, der fraråder hjemsendelse på grund af Marinas helbred.

Forfatter til bog om IS: For lidt fokus i danske medier på marginaliseringen af irakiske sunnier

mandag, den 13. jul 2015 11:30

Danske medier har ikke i tilstrækkelig grad fokus på årsagen til konflikten med Islamisk Stat i Irak og Syrien, nemlig marginalisereingen af sunni-muslimer. Det mener journalisten Deniz B. Serinci, der er forfatter til den første danskskrevne bog om Islamisk Stat: ”Terrorens kalifat – et indblik i Islamisk Stat”, der udkom i juni. Han mener, at marginaliseringen er hovedårsagen til, at nogle sunni-muslimer fra Danmark og andre vestlige lande tager til Syrien og Irak for at tilslutte sig IS. ”De føler simpelt hen, at de må kæmpe sammen med deres undertrykte brødre.”

Blogindlæg: Forsoningens mulighed? Vor fremtids mulighed!

mandag, den 13. jul 2015 11:29

”Det egentlige spørgsmål til os på baggrund af folkedrabet for tyve år siden er, om vi sætter livet så højt at vi vil deles om glæden over, at det er muligt for vores rige kontinent at redde menneskeliv – til fælles redning, for ikke at sige fælles frelse?” spørger lektor Marianne Olsen på bloggen i et tilbageblik på folkedrabet i Srebrenica for 20 år siden.

Flere end 4 millioner syrere har nu søgt tilflugt uden for landets grænser

torsdag, den 09. jul 2015 11:04

I løbet af godt 10 måneder er yderligere en million syrere flygtet fra krig og forfølgelse i hjemlandet. Omkring den 1. september 2014 passerede antallet af syriske flygtninge tre millioner. Nu mindre end et år senere har dette tal netop rundet fire millioner, oplyser FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Ud over de 4.013.000 syrere, som har søgt tilflugt uden for landets grænser, er yderligere 7.600.000 syrere blevet fordrevet fra deres hjem. De opholder sig som internt fordrevne personer i andre dele af Syrien. Det betyder, at mindst 11,6 millioner syrere er flygtninge i eller uden for deres eget land.

Et grundigt, nuanceret og overskueligt indblik i Islamisk Stat

onsdag, den 08. jul 2015 12:57

BØGER: ”Sammenfattende må det om bogen siges, at det er imponerende, at Deniz B. Serinci formår at give et så grundigt og overskueligt billede af baggrunden for den aktuelle konflikt med ISIL i Irak og Syrien på under 140 sider,” skriver redaktør Bent Dahl Jensen i en anmeldelse af bogen ”Terrorens kalifat – et indblik i Islamisk Stat”, der er skrevet af journalisten og forfatteren Deniz B. Serinci. Det er den første danskskrevne bog om Islamisk Stat.

Sydsudan: Flere end 2,3 millioner mennesker er på flugt fire år efter landets selvstændighed

tirsdag, den 07. jul 2015 15:56

Den 9. juli kan Sydsudan fejre landets fireårs fødselsdag som selvstændig nation, efter at det i flere år havde været en del af Sudan. På grund af borgerkrig og interne konflikter, der begyndte for godt halvandet år siden, er en femtedel af landets omkring 11 millioner indbyggere i dag på flugt, oplyser FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Flere end 800.000 sydsudanesere er flygtet til nabolandene, mens omkring 1,5 millioner er fordrevet fra deres hjem til andre dele af Sydsudan. Flygtningetallet stiger fortsat, og samtidig har Sydsudan modtaget næsten 250.000 flygtninge fra Sudan.

Blogindlæg: Forsvar for virkeligheden

tirsdag, den 07. jul 2015 13:23

”Og hvad er det så egentlig, der tales om med det begreb, jeg her har kaldt VENlighed? Den amerikanske filosof Thomas Nagel siger det sådan: ’En tilbøjelighed til at handle for andre menneskers bedste uden bagtanker’,” skriver lektor Marianne Olsen på bloggen.

66 mennesker dræbt i søndags ved angreb på moské, kirker og restaurant i Nigeria

mandag, den 06. jul 2015 19:47

I alt 66 mennesker blev søndag dræbt ved bombeangreb mod muslimske og kristne mål i Nigeria, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP). Den ekstremistiske islamistiske gruppe Boko Haram, menes ifølge embedsmænd at stå bag angrebene.

Viser 1. til 15. nyhed, af 865 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Send bidrag via netbank eller MobilePay

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste