Om os  |  Nyhedsbrev  |  Annoncer  |  Støt  |  Kontakt

Blog

Kritik af Justits-ministeriets brug af lægelige oplysninger i humanitære sager

06-08-2014: Overlæge, professor Morten Sodemann fra Indvandrermedicinsk klinik ved Odense Universitetshospital kritiserer i rapport Justitsministeriets brug af lægelige oplysninger i sager om humanitært ophold. Han opfordrer Lægeforeningen til at sikre, at der udarbejdes ”tydeligere regler for anvendelse og fortolkning af lægelige oplysninger”. Forslaget bakkes op af Tue Magnussen i blogindlæg.
Læs blogindlæg
 


Temaer

Irakiske flygtninge

Oprørs-gruppen Islamisk Stats (IS) fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Tema-oversigt


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over to millioner syrere på flugt til nabolandene.
Tema-oversigt
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

1001 nats eventyr forvandlet til blodigt mareridt


Bog sætter ansigt på to af flygtninge-statistikkens tusindvis af barske menneske-skæbner


Spændende historiebog: Tyrkiets historie med fokus på minoriteter


 

Nyheder

FN-hjælp til flygtninge i Nordirak

torsdag, den 21. aug 2014 05:00

I går eftermiddag landede et fly med 100 tons nødhjælp i lufthavnen i Erbil i den kurdiske selvstyreregion i Irak. Det er begyndelsen på en massiv indsats fra FN’s Flygtningehøjkommissariats side for at hjælpe de tusindvis af mennesker, der er drevet på flugt i den seneste tid i Irak.

Undersøgelse skal kortlægge omfanget af hadforbrydelser

onsdag, den 20. aug 2014 16:25

Social- og Integrationsministeriet forsøger ved hjælp af en undersøgelse med et spørgeskema, der kan besvares anonymt på nettet, at få et billede af omfanget af hadforbrydelser, hvor personer udsættes for vold eller trusler på grund af deres tro, etniske baggrund, seksuelle orientering, politiske holdninger eller lignende.

Konflikten i Ukraine driver tusinder på flugt

tirsdag, den 19. aug 2014 05:00

Flere tusinde mennesker er i de seneste uger og måneder flygtet fra den østlige del af Ukraine til andre og mere sikre områder i landet på grund af konflikten mellem Ukraine og pro-russiske separatister. Ifølge FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) er antallet af internt fordrevne personer fra Luhansk og Donetsk regionerne steget fra 2.600 personer i begyndelsen af juni til 102.600 personer i begyndelsen af august. Samtidig har et endnu større antal ukrainere, ifølge de russiske myndigheder, krydset grænsen til Rusland for at søge midlertidigt eller permanent ophold i landet.

”Bogen er mit våben”

mandag, den 18. aug 2014 05:00

At kaste sten mod en militær overmagt fører ikke til noget. Det bedste våben i kampen for frihed er uddannelse, kunst og fantasi, siger den 16-årige palæstinenser Asar Jaradat fra Ramallah på Vestbredden. Sammen med tre andre unge er hun på besøg i Danmark for at inspirere unge danskere med palæstinensisk baggrund til at uddanne sig.

Kristne og muslimer tager afstand fra overgreb mod religiøse grupper i Irak

fredag, den 15. aug 2014 17:33

Kontaktgruppen for Muslimer og Kristne tager skarpt afstand fra den forfølgelse af kristne, muslimske og andre religiøse og etniske mindretal, der finder sted og opfordrer til handling fra det internationale samfund. Det fremgår af en udtalelse, hvor kontaktgruppen udtrykker dyb bekymring over situationen i Irak.

Kirker holder gudstjenester med forbøn for fordrevne irakere

fredag, den 15. aug 2014 16:56

I den kommende uge holder både Odense og Københavns Domkirker gudstjenester med forbøn for kristne og andre religiøse grupper, der i de seneste uger er blevet fordrevet i det nordlige Irak af den ekstremistiske islamiske gruppe Islamisk Stat (IS).

Justitsminister vil have undersøgt årsagen til stor stigning i antallet asylansøgere fra Eritrea

torsdag, den 14. aug 2014 16:04

I de seneste måneder er antallet af asylansøgere fra Eritrea steget meget kraftigt – fra 10 i januar til 510 i juli. I alt har 780 personer fra Eritrea søgt asyl i Danmark frem til begyndelsen af august. Justitsminister Karen Hækkerup (S) vil have undersøgt årsagen til den store stigning, og hun oplyser, at Udlændingestyrelsen ”vil sende en mission til nærområdet for at vurdere situationen, og at der som udgangspunkt ikke vil blive meddelt eritreanere asyl, før denne vurdering foreligger”. Trods den store stigning kommer der fortsat flere asylansøgere fra Syrien.

Venstres påstand om asylansøgere understøttes ikke af fakta

onsdag, den 13. aug 2014 10:50

”Venstre hævder i sit nye udlændingepolitiske udspil Danmark – for dem der kan og vil, at regeringens udlændingepolitik er skyld i et stigende antal asylansøgere. Men et blik på FN’s årlige opgørelser over flygtningestrømme viser, at der ikke findes noget statistisk belæg for den påstand,” skriver dagbladet Information.

Situationen for irakiske flygtninge forværres

tirsdag, den 12. aug 2014 00:18

”Situationen i Irak forværres time for time,” skriver FN’s Flygtninge-højkommissariat (UNHCR) mandag om den humanitære katastrofe i Irak. I den seneste uges tid er mindst 45.000 irakere flygtet fra deres hjem for at søge beskyttelse i det kurdiske selvstyreområde i Nordirak i et forsøg på at undslippe gruppen Islamisk Stat (IS), der har overtaget kontrollen med den nordlige by Sinjar og andre omkringliggende lokalsamfund. Der er et desperat behov for nødhjælp, da mange af frygt for deres liv ikke fik andet med sig end det tøj, de havde på kroppen. UNHCR anslår, at i alt 1,2 millioner irakere er drevet på flugt i 2014.

Debatmøde om asylpolitik: Skal det være muligt at søge asyl fra danske ambassader?

mandag, den 11. aug 2014 13:14

Det er ikke holdbart, at Grækenland og andre lande i det sydlige Europa står alene med ansvaret for at tage sig af de mange tusinde flygtninge, der søger til Europa for at søge asyl fra konfliktramte områder ude i verden. Så langt var ungdomspolitikere fra seks organisationer enige, da de diskuterede europæisk asylpolitik i Verdenskulturcentret på Nørrebro i København fredag den 8. august. Men der var ikke enighed om, hvordan man skal løse de aktuelle udfordringer. Repræsentanter fra DSU, SFU og SUF var åbne over for et forslag om at gøre det muligt at søge asyl fra danske ambasader for at hindre, at flygtninge havner i kløerne på menneskesmuglere.

1001 nats eventyr forvandlet til blodigt mareridt

fredag, den 08. aug 2014 13:58

BØGER: ”Michael Svennevigs og Sam Nik fælles udgivelse ”Persiske ørne” er en mareridtsagtig, men også smuk og sanselig rejse ind i et barns verden af vold, traumer, politiske omvæltninger – og erotik og kærlighed. En rystende bog, der giver en eftersmag af blod på tungen og stærke billeder på nethinden,” skriver journalist og forfatter Malene Fenger-Grøndahl i anmeldelse af bogen, der præsenteres ved en weekendfestival om drømme og visioner i morgen.

Blogindlæg: Rapport kritiserer Justitsministeriets brug af lægelige oplysninger i sager om humanitært ophold

onsdag, den 06. aug 2014 13:23

Overlæge, professor Morten Sodemann fra Indvandrermedicinsk klinik ved Odense Universitetshospital kritiserer i rapport Justitsministeriets brug af lægelige oplysninger i sager om humanitært ophold. Han opfordrer Lægeforeningen til at sikre, at der udarbejdes ”tydeligere regler for anvendelse og fortolkning af lægelige oplysninger”. Forslaget bakkes op af Tue Magnussen i blogindlæg.

Iranske brødre får asyl efter 13 år i asylsystemet

tirsdag, den 05. aug 2014 05:00

De iranske brødre Delir og Delshad Kouzeh Poor, som Sameksistens.dk flere gange har skrevet om, har fået asyl – efter at de sammen med deres mor, Nezal Khrosravy, har tilbragt 13 år i det danske asylsystem.

Uganda: Lov mod homoseksuelle erklæret ugyldig

mandag, den 04. aug 2014 22:56

Ugandas forfatningsdomstol erklærede den 1. august landets omdiskuterede lov, der gør det strafbart at være homoseksuel, for ugyldig, skriver The Guardian. Loven blev erklæret ugyldig på grund af en juridisk teknikalitet. På det tidspunkt, hvor lovforslaget blev vedtaget, var parlamentet nemlig ikke beslutningsdygtigt, fordi der var for få parlamentsmedlemmer til stede i salen.

Fotoudstilling om flygtninge åbnes med debatmøde om europæisk asylpolitik

mandag, den 04. aug 2014 05:00

Fotoudstillingen ”Facing Europe” med værker af flygtninge i Athen åbnes på fredag i København med et arrangement i Verdenskulturcentret på Nørrebro, hvor ungdomspolitikere diskuterer europæisk asylpolitik og forholdene for flygtninge og asylansøgere i Grækenland.

Viser 1. til 15. nyhed, af 559 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste