Om os  |  Nyhedsbrev  |  Annoncer  |  Støt  |  Kontakt

Blog

Danmark bør trække sig fra forhandlinger om modtagelses-center i Kabul

29-07-2014: ”Hjemsendelse af afviste afghanske flygtningebørn er konventionsstridigt og bringer Danmark på kant med børne-konventionen. Derfor skal Danmark omgå-ende trække sig ud af forhandlingerne om et modtagelses-center i Kabul,” skriver Tue Magnus-sen i blogindlæg i samarbejde med læge Bent Sørensen, Anti Torture Support Foundation (ATSF).
Læs blogindlæg
 

Temaer

Irakiske flygtninge

Oprørs-gruppen ISIS' fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Tema-oversigt


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over to millioner syrere på flugt til nabolandene.
Tema-oversigt
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser


Hvorfor forlader kristne Mellemøsten?


Spændende historiebog: Tyrkiets historie med fokus på minoriteter


Modstands-historier fra hele verden giver håb i en mørk tid


 

Nyheder

Asylrådgivning flytter til Trampolinhuset

torsdag, den 31. jul 2014 05:00

Fra august flytter organisationen Refugees Welcome sin ugentlige rådgivning for asylansøgere til Trampolinhuset i København NV. Her vil asylrådgivningen fremover holde åbent tirsdag kl. 16-19.

FN-appel til Europa om at sætte ind for at stoppe flygtninge-dødsfald i Middelhavet

onsdag, den 30. jul 2014 15:11

FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) opfordrede i den forgangne uge de europæiske lande til at forstærke indsatsen for at hindre, at migranter og flygtninge dør på havet, når de fra Nordafrika krydser Middelhavet for at søge tilflugt i det sydlige Europa. Appellen kom på baggrund af, at flere end 260 mennesker i de foregående ti dage var omkommet eller meldt savnet. I alt er flere end 800 migranter og flygtninge i år omkommet i Middelhavet. "Europæerne er nødt til at træffe foranstaltninger for at hindre, at denne katastrofe forværres i andet halvår af 2014," siger FN’s Højkommissær for Flygtninge, António Guterres.

Ny formand for Flygtningenævnet

tirsdag, den 29. jul 2014 21:20

Landsdommer Henrik Bloch Andersen afløste den 1. juli landsdommer Bent Ove Jespersen som formand for Flygtningenævnet, der er den øverste instans i behandlingen af asylsager.

Færre fattige indvandrere fra ikke-vestlige lande

mandag, den 28. jul 2014 12:08

Afskaffelsen af starthjælpen og andre fattigdomsydelser er ifølge en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) forklaringen på, at fattigdomskurven i 2012 knækkede for første gang i de seneste 10 år. Fattigdomskurven viser antallet af økonomisk fattige personer, som i mindst tre år har levet under fattigdomsgrænsen.

Festivalweekend om drømme og visioner

fredag, den 25. jul 2014 05:00

Skulpturværksted, udendørsjazz, fotoudstilling, bogudgivelse, fællesspisning, indendørs aftenarrangement og udendørs litterær havefest med teater, musik og sang, oplæsning, samtaler, historier og rejsebeskrivelser. Det er stikordene for de mange arrangementer, der finder sted under festivalweekenden den 9.-10. august på Vesterbro og Christianshavn. Her kan man bl.a. møde sanger og forfatter Pia Raug, billedkunstner Alice Maud Guldbrandsen, journalist og forfatter Malene Fenger-Grøndahl samt Louise Adrian og Hans Andersen fra Fangekoret.

”Jeg føler mig meget fri her”

onsdag, den 23. jul 2014 05:00

Dejlige mennesker, elendigt vejr og et sundt sammenhold. Det kendetegner ifølge den brasilianske forretningskvinde Yana Ponte Chargas Danmark, som hun er faldet for.

"Nøglen til et godt samfund er frihed og tolerance"

mandag, den 21. jul 2014 05:00

Den unge marokkanske Salma Chaykh har en holdning til både velfærdssamfundet, den nye stormoské og politik. Hun tilhører en generation af unge, der har flere overlappende cirkler af identitet, og som frabeder sig en ”dem og os” stempling.

”Danmark skal være mere åbent”

fredag, den 18. jul 2014 05:00

For Judith Kizza Musigire er Danmark et dejligt, men lukket sted. Noget af det, der fungerer godt, vil hun til gengæld gerne udbrede i hjemlandet, Uganda.

De fleste kristne og muslimer i Nigeria ser negativt på Boko Haram

onsdag, den 16. jul 2014 05:00

82 % af befolkningen i Nigeria ser negativt på den ekstremistiske gruppe Boko Haram, der står bag en række voldelige angreb på civile i det nordlige Nigeria. Det viser en meningsmåling, der er foretaget af det amerikanske Pew Research Center.

FN opfordrer til at gøre mere for syriske flygtninge

tirsdag, den 15. jul 2014 10:44

FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) offentliggjorde før weekenden en ny rapport om syriske flygtninge i Europa, hvori FN-organisationen opfordrer de europæiske lande til at sikre syriske flygtninge adgang til Europa, herunder at der er ordentligt modtagelsesforhold, og at de sikres retfærdige og effektive asylprocedurer. Desuden opfordrer UNHCR til, at der træffes andre foranstaltninger, der kan yde beskyttelse og sikkerhed for flygtninge, der flygter fra den blodige konflikt i Syrien.

Indsamling til udvidelse af moské

tirsdag, den 15. jul 2014 09:35

Det Islamiske Trossamfund har i mej indledt en indsamling for at kunne købe en ejendom i nærheden af de nuværende lokaler på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter. Ejendommen skal bruges til at udvide moskéen og give mere plads til trossamfundets aktiviteter.

To søstre i hijab har sort bælte i taekwondo

mandag, den 14. jul 2014 12:48

Det har været et travlt halvår for søstrene Maleeha og Rukhsar Asif frem til sommerferien. Ud over at passe skolearbejdet i henholdsvis 1. og 2. g på Høje Taastrup Gymnasium, har de trænet et par timer om dagen op til Danmarksmesterskaberne i taekwondo. De har begge taget det sorte bælte, og de har også haft tid til at give et nap med som frivillige i Taastrup Taekwondo Klub og to andre klubber i Taastrup. En rød tråd i deres liv er, at de gerne vil bygge bro, hjælpe andre mennesker og kæmpe imod undertrykkelse af kvinder. Søstrene begyndte for nogle år siden at studere islam for at finde ud af, hvad deres religion egentlig går ud på. Det skete som reaktion på den megen negative omtale, der er i medierne af muslimer, og det gav dem et andet syn på islam. Det er også baggrunden for, at de begyndte at gå med tørklæde (hijab).

Blogindlæg: Godt udspil fra Lægeforeningen mod medvirken ved tvangshjemsendelser

mandag, den 14. jul 2014 12:46

”Man må håbe, at Lægeforeningens fremragende initiativ også kan skabe international præcedens, og at retningslinierne gør indtryk i regeringen ved, at man i første omgang revurderer den nuværende praksis omkring tvangshjemsendelser af afviste asylansøgere, herunder de mange psykisk syge, som ikke kan få det tilstrækkelige behandlingstilbud til de lande, som de tvangshjemsendes til,” skriver Tue Magnussen i et blogindlæg sammen med lægerne Inge Genefke og Bent Sørensen, Anti Tortur Støtte-Fonden – i en kommentar til Lægeforeningens nye etiske retningslinjer, hvor Lægeforeningen tager afstand fra at medvirke ved tvangsudsendelse af syge afviste asylansøgere.

Hver sjette udlænding, der fik ophold i 2013, kom fra Polen eller Rumænien

fredag, den 11. jul 2014 05:00

Halvdelen af de godt 64.500 udlændinge, der fik opholdstilladelse i Danmark i 2013, kom fra andre EU-lande samt Norge, Island, Lichtenstein og Schweiz. Det er mennesker, der kan at få ophold efter reglerne om fri bevægelighed – og den største indvandring kom fra Polen og Rumænien med over 5.000 personer fra hvert land.

Indsamling gav 8.300 kr. til udvist psykisk syg dreng

torsdag, den 10. jul 2014 11:01

Den indsamling, som organisationen Asylret tog initiativ til i maj for at støtte den nu 16-årige forældreløse dreng Remzi Baftijari, indbragte 8.300 kroner. Remzi Baftijari blev i juli 2013 udvist til Kosovo efter 12 års ophold i Danmark. Indsamlingen løb frem til den 20. juni.

Viser 1. til 15. nyhed, af 542 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste

 

Rapporter & undersøgelser

Her finder du henvisninger til rapporter, undersøgelser mv. om særlige emner, der relaterer til hjemmesidens fokusområder.
Se liste