Om os  |  Nyhedsbrev  |  Annoncer  |  Støt  |  Kontakt

Blog

Godt udspil mod lægers medvirken ved tvangs-hjemsendelser

14-07-2014: ”Man må håbe, at Læge-foreningens fremra-gende initiativ (om, at læger ikke bør medvirke ved tvangsudsendelse af syge afviste asylan-søgere, red.) gør indtryk i regeringen ved, at man i første omgang revurderer den nuværende praksis,” skriver Tue Magnussen i et blogindlæg sammen med lægerne Inge Genefke og Bent Sørensen, Anti Tortur Støtte-Fonden, i bloggen.
Læs blogindlæg
  

Temaer

Irakiske flygtninge

Oprørs-gruppen ISIS' fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Tema-oversigt


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over to millioner syrere på flugt til nabolandene.
Tema-oversigt
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser


Hvorfor forlader kristne Mellemøsten?


Spændende historiebog: Tyrkiets historie med fokus på minoriteter


Modstands-historier fra hele verden giver håb i en mørk tid


 

Nyheder

”Jeg føler mig meget fri her”

onsdag, den 23. jul 2014 05:00

Dejlige mennesker, elendigt vejr og et sundt sammenhold. Det kendetegner ifølge den brasilianske forretningskvinde Yana Ponte Chargas Danmark, som hun er faldet for.

"Nøglen til et godt samfund er frihed og tolerance"

mandag, den 21. jul 2014 05:00

Den unge marokkanske Salma Chaykh har en holdning til både velfærdssamfundet, den nye stormoské og politik. Hun tilhører en generation af unge, der har flere overlappende cirkler af identitet, og som frabeder sig en ”dem og os” stempling.

”Danmark skal være mere åbent”

fredag, den 18. jul 2014 05:00

For Judith Kizza Musigire er Danmark et dejligt, men lukket sted. Noget af det, der fungerer godt, vil hun til gengæld gerne udbrede i hjemlandet, Uganda.

De fleste kristne og muslimer i Nigeria ser negativt på Boko Haram

onsdag, den 16. jul 2014 05:00

82 % af befolkningen i Nigeria ser negativt på den ekstremistiske gruppe Boko Haram, der står bag en række voldelige angreb på civile i det nordlige Nigeria. Det viser en meningsmåling, der er foretaget af det amerikanske Pew Research Center.

FN opfordrer til at gøre mere for syriske flygtninge

tirsdag, den 15. jul 2014 10:44

FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) offentliggjorde før weekenden en ny rapport om syriske flygtninge i Europa, hvori FN-organisationen opfordrer de europæiske lande til at sikre syriske flygtninge adgang til Europa, herunder at der er ordentligt modtagelsesforhold, og at de sikres retfærdige og effektive asylprocedurer. Desuden opfordrer UNHCR til, at der træffes andre foranstaltninger, der kan yde beskyttelse og sikkerhed for flygtninge, der flygter fra den blodige konflikt i Syrien.

Indsamling til udvidelse af moské

tirsdag, den 15. jul 2014 09:35

Det Islamiske Trossamfund har i mej indledt en indsamling for at kunne købe en ejendom i nærheden af de nuværende lokaler på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter. Ejendommen skal bruges til at udvide moskéen og give mere plads til trossamfundets aktiviteter.

To søstre i hijab har sort bælte i taekwondo

mandag, den 14. jul 2014 12:48

Det har været et travlt halvår for søstrene Maleeha og Rukhsar Asif frem til sommerferien. Ud over at passe skolearbejdet i henholdsvis 1. og 2. g på Høje Taastrup Gymnasium, har de trænet et par timer om dagen op til Danmarksmesterskaberne i taekwondo. De har begge taget det sorte bælte, og de har også haft tid til at give et nap med som frivillige i Taastrup Taekwondo Klub og to andre klubber i Taastrup. En rød tråd i deres liv er, at de gerne vil bygge bro, hjælpe andre mennesker og kæmpe imod undertrykkelse af kvinder. Søstrene begyndte for nogle år siden at studere islam for at finde ud af, hvad deres religion egentlig går ud på. Det skete som reaktion på den megen negative omtale, der er i medierne af muslimer, og det gav dem et andet syn på islam. Det er også baggrunden for, at de begyndte at gå med tørklæde (hijab).

Nyt blogindlæg: Godt udspil fra Lægeforeningen mod medvirken ved tvangshjemsendelser

mandag, den 14. jul 2014 12:46

”Man må håbe, at Lægeforeningens fremragende initiativ også kan skabe international præcedens, og at retningslinierne gør indtryk i regeringen ved, at man i første omgang revurderer den nuværende praksis omkring tvangshjemsendelser af afviste asylansøgere, herunder de mange psykisk syge, som ikke kan få det tilstrækkelige behandlingstilbud til de lande, som de tvangshjemsendes til,” skriver Tue Magnussen i et blogindlæg sammen med lægerne Inge Genefke og Bent Sørensen, Anti Tortur Støtte-Fonden – i en kommentar til Lægeforeningens nye etiske retningslinjer, hvor Lægeforeningen tager afstand fra at medvirke ved tvangsudsendelse af syge afviste asylansøgere.

Hver sjette udlænding, der fik ophold i 2013, kom fra Polen eller Rumænien

fredag, den 11. jul 2014 05:00

Halvdelen af de godt 64.500 udlændinge, der fik opholdstilladelse i Danmark i 2013, kom fra andre EU-lande samt Norge, Island, Lichtenstein og Schweiz. Det er mennesker, der kan at få ophold efter reglerne om fri bevægelighed – og den største indvandring kom fra Polen og Rumænien med over 5.000 personer fra hvert land.

Indsamling gav 8.300 kr. til udvist psykisk syg dreng

torsdag, den 10. jul 2014 11:01

Den indsamling, som organisationen Asylret tog initiativ til i maj for at støtte den nu 16-årige forældreløse dreng Remzi Baftijari, indbragte 8.300 kroner. Remzi Baftijari blev i juli 2013 udvist til Kosovo efter 12 års ophold i Danmark. Indsamlingen løb frem til den 20. juni.

Kravene til Greencard-ordningen skærpes

torsdag, den 10. jul 2014 05:00

Før sommerferien indgik regeringen en aftale med og alle Folketingets partier bortset fra Enhedslisten en aftale, der skal gøre det lettere for virksomheder i Danmark at kunne ansætte højtkvalificerede medarbejdere fra lande uden for EU. Et af punkterne i aftalen er, at kravene for at få ophold efter Greencard-ordningen skærpes.

Lægeforeningen: Læger bør ikke medvirke ved tvangsudsendelse af syge asylansøgere

onsdag, den 09. jul 2014 18:46

Lægeforeningen anbefaler, at læger ikke medvirker ved transport af afviste asylansøgere. Det fremgår af en leder i Ugeskrift for Læger. ”Lægers opgave er at yde lægehjælp, ikke at medvirke til eller legitimere myndighedsudøvelse. Det er baggrunden for, at Lægeforeningen har besluttet at anbefale læger ikke at medvirke ved transport af afviste asylansøgere,” hedder det i lederen.

Syriske flygtningekvinder kæmper for familiens overlevelse

onsdag, den 09. jul 2014 05:00

I flere end 145.000 af de syriske flygtningefamilier, der opholder sig i Egypten, Libanon, Irak og Jordan er det kvinden, der som enlig forsørger alene må kæmpe for familiens overlevelse, fremgår det af en ny rapport fra FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Det svarer til en fjerdedel af syriske flygtningefamilier i de pågældende lande.

Iranske brødre, der har tilbragt 13 år i asylsystemet, får genotaget deres sager

tirsdag, den 08. jul 2014 11:26

De iranske brødre Delir og Delshad Kouzeh Poor, som Sameksistens.dk flere gange har skrevet om, får nu genoptaget deres asylsager – efter at de sammen med deres mor, Nezal Khrosravy, har tilbragt 13 år i det danske asylsystem.

Voksende bekymring blandt muslimer i flere lande for islamisk ekstremisme

mandag, den 07. jul 2014 05:00

I lande som Egypten, Tunesien og Tyrkiet er der blandt de overvejende muslimske befolkninger en voksende bekymring for islamisk ekstremisme. Det viser en omfattende undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Undersøgelsen omfatter 14 lande i Afrika, Asien og Mellemøsten.

Viser 1. til 15. nyhed, af 537 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste

 

Rapporter & undersøgelser

Her finder du henvisninger til rapporter, undersøgelser mv. om særlige emner, der relaterer til hjemmesidens fokusområder.
Se liste