Om os  |  Nyhedsbrev  |  Annoncer  |  Støt  |  Kontakt

Blog

Politisk asylpanik i en tid, hvor der er brug for at tage ansvar

26-10-2014: ”I en tid, hvor der er brug for at diskutere, hvad vi stiller op i forhold til at stadigt stigende antal flygtninge på verdensplan, er de fleste danske politikere mest optaget af, hvordan Danmark mest effektivt kan beskytte sig mod verdens flygtninge,” skriver redaktør Bent Dahl Jensen i et blogindlæg om den aktuelle asyldebat.
Læs blogindlæg

 

Temaer

Irakiske flygtninge

Oprørs-gruppen Islamisk Stats (IS) fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Tema-oversigt


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over tre millioner syrere på flugt til nabolandene.
Nyhedsarkiv
Tema- og bagrundsartikler
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

Generalens søn – frygtens bekæmper


1001 nats eventyr forvandlet til blodigt mareridt


Bog sætter ansigt på to af flygtninge-statistikkens tusindvis af barske menneske-skæbner


Spændende historiebog: Tyrkiets historie med fokus på minoriteter


 

Nyheder

Asyludgifter er faldet med 60.000 kroner pr. asylansøger på tre år

fredag, den 31. okt 2014 14:46

I 2013 kostede det i gennemsnit 194.783 kroner at indkvartere en asylansøger på årsbasis. Det er 60.644 kroner billigere end i 2010, hvor den gennemsnitlige udgift lå på 255.427 kroner. Målt i 2013-priser er der tale om et fald i prisen på knap 24 % på tre år. Det fremgår af udlændingestatistikken ”Tal og fakta på udlændingeområdet 2013”, der udgives af Justitsministeriet, Udlændingestyrelsen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Palæstinensisk præst: Fred er mulig – hvis ”løven og lammet kan ligge sammen”

onsdag, den 29. okt 2014 22:55

En fredelig løsning på Israel/Palæstina-konflikten er mulig, mener den palæstinensiske præst Mitri Raheb fra Betlehem. Men det kræver, at begge parter sammen udvikler et system, hvor de udvikler hinandens ressourcer. Det vil ifølge præsten ikke være muligt at skabe fred ved hjælp af militær magt.

126 muslimske lærde tager afstand fra Islamisk Stat

tirsdag, den 28. okt 2014 17:45

”Det er i islam forbudt at dræbe uskyldige. Det er i islam forbudt at dræbe udsendinge, ambassadører og diplomater, og derfor er det forbudt at dræbe journalister og nødhjælpearbejdere.” Det er to af i alt 24 punkter i en skrivelse, hvor 126 muslimske ledere og lærde tager afstand fra den ekstremistiske gruppe, der kalder sig Islamisk Stat (IS).

Nystartet forening bag demonstration mod asylstramninger

mandag, den 27. okt 2014 12:02

Lørdag den 1. november holdes der to demonstrationer i København mod regeringens asylstramninger. Den ene arrangeres af Bedsteforældre for Asyl og den anden af den nystartede forening Gæstfrie i Halsnæs.

Blogindlæg: Politisk asylpanik i en tid, hvor der er brug for at tage ansvar

søndag, den 26. okt 2014 23:24

”I en tid, hvor der er brug for at diskutere, hvad vi stiller op i forhold til at stadigt stigende antal flygtninge på verdensplan, er de fleste danske politikere mest optaget af, hvordan Danmark mest effektivt kan beskytte sig mod verdens flygtninge,” skriver redaktør Bent Dahl Jensen i et blogindlæg om den aktuelle asyldebat.

Blogindlæg: At hævde ytringsfriheden som absolut er at guddommeliggøre den

lørdag, den 25. okt 2014 14:47

”For det er med ytringsfriheden sådan, at den er en menneskelig funktion, og som med alle menneskelige funktioner går det galt, hvis den bliver absolut. Der er ingen menneskelige funktioner, der er absolutte. At hævde ytringsfriheden som absolut er at guddommeliggøre den. Ytringsfriheden må altid komplementeres af hævdelsen af den menneskelige integritet,” skriver lektor Marianne Olsen i blogindlæg i en kommentar til debatten om bl.a. Dan Parks billeder.

Konflikten i Ukraine har sendt over 800.000 mennesker på flugt

fredag, den 24. okt 2014 14:14

De seneste måneders kampe i det østlige Ukraine mellem regeringshæren og pro-russiske separatister har fordrevet over 800.000 mennesker fra deres hjem, anslår FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Blogindlæg: Museet for menneskerettigheder

onsdag, den 22. okt 2014 20:28

22-10-2014: ”En drøm skal ikke bare hænge i luften. Den skal blive til håb, og håbet skal gøre verden til et bedre sted at være,” skriver lektor Marianne Olsen i blogindlæg som afslutning på sine indtryk fra et besøg i museet for menneskerettigheder i Winnipeg, Manitoba, Canada.

Der kommer fortsat mange syriske flygtninge

onsdag, den 22. okt 2014 17:51

I september søgte 1.864 syrere asyl i Danmark. Det er det højeste antal nogensinde i en enkelt måned. Og det er den store stigning i antallet af mennesker, der flygter fra den blodige konflikt i Syrien, der er den væsentligste årsag til, at der for tiden kommer flere flygtninge til Danmark end vi har set i de seneste år. I alt søgte 2.959 udlændinge asyl i Danmark i september, og dermed er det samlede antal asylansøgere i årets første ni måneder nået op på 10.883.

Justitsministeriet ændrer to gange i pressemeddelelse om asylstramninger

tirsdag, den 21. okt 2014 16:57

Da SR-regeringen den 19. september præsenterede sit oplæg til en stramning af de danske asylregler for flygtninge, der kommer fra lande med borgerkrig, udtalte daværende justitsminister Karen Hækkerup (S) i en pressemeddelelse: ”Størstedelen af de flygtninge, vi ser i øjeblikket, er ikke individuelt forfulgte i deres hjemland, men flygter fra områder i Syrien, hvor der foregår vilkårlige overgreb på civile.” Det har vist sig at være en fejlagtig oplysning. Det førte til, at Justitsministeriet i går ændrede pressemeddelelsen fra den 19. september, så der i stedet for ”størstedelen” kom til at stå ”en væsentlig del”. Efter kritik af denne fremgangsmåde er citatet af den tidligere justitsminister ændret tilbage til ”størstedelen”, men et andet sted i pressemeddelelsen fastholdes udtrykket ”en væsentlig del”.

Dansk bog om personalismen udkommer på engelsk – og i nyt oplag på dansk

mandag, den 20. okt 2014 13:53

Bogen ”Det fælles bedste”, som Jonas Norgaard Mortensen skrev i 2012 om personalismen, er netop udkommet i tredje oplag på dansk. Bogen er samtidig blevet oversat til engelsk, fordi der også er stor interesse og efterspørgsel efter den i udlandet. Forlaget Boedal, der står for udgivelsen, har allerede solgt 200 eksemplarer til 19 forskellige lande.

Demonstration og underskriftsindsamlinger mod asylstramninger

mandag, den 20. okt 2014 12:53

Græsrodsorganisationer holder demonstration den 1. november på Christiansborg Slotsplads i København i protest mod regeringens asylstramninger. Samtidig er der indledt en underskriftsindsamling på nettet, hvor man kan sige fra over for de bebudede stramninger af asylpolitikken. På en anden hjemmeside kan man tilmelde sig, hvis man gerne vil huse en eller flere flygtninge.

Nørrebro mindes 16-årige Mahmoud

mandag, den 20. okt 2014 12:50

”Et meningsløst tab af et alt for ungt liv. Vi har mistet en ven som vi aldrig lærer at kende,” står der på et stykke A4-papir, og bagved ligger en bunke blomsterbuketter, og der står stearinlys og en æske dadler på jorden ved Superkilen på Nørrebro. Flere cyklister og gående standser op ved blomsterne, der ligger tæt ved Heimdalsgade, nogle uvidende om den påkørsel, der natten til søndag (19. oktober) kostede den 16-årige Mahmoud Hussein livet.

Nonnen og imamen: Arbejder for fred og forsoning i Centralafrika

torsdag, den 16. okt 2014 11:41

Den italienske nonne Maria Concetta og imam Moussa Bawa, der begge i en årrække har arbejdet i Zongo i Den Demokratiske Republik Congo (DR-Congo) tror begge, at freden en dag vender tilbage til nabolandet Den Centralafrikanske Republik (CAR) på den anden side af Oubangui-floden. Zongo ligger ved Oubangui-floden. Fra flodbreden kan nonnen og imamen se Bangui, der er hovedstad i Den Centralafrikanske Republik, og de hjælper begge flygtninge fra CAR.

Mizgin: Power woman – på to hjul

onsdag, den 15. okt 2014 06:00

“Musik handler om følelser, og hvis vi kan røre nogle mennesker med vores musik, så bliver forståelsen mellem vores kulturer bedre ­ må man håbe,” siger den kurdiske musiker Mizgin Ozdemir, der kom til Danmark som flygtning i 1998.

Viser 1. til 15. nyhed, af 619 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste