Om os  |  Nyhedsbrev  |  Annoncer  |  Støt  |  Kontakt

Debat

Kritik af udvisning af kristen pakistansk familie

14-04-2014: ”Det er utilgivelig uvidenhed, dumhed og kynisme at sende en familie tilbage, som har evnet at komme sig væk og til Danmark for at få et hjem med håb om en fremtid i fred,” skriver Bodil Weyde i en kommentar til sagen om kristen familie, som efter at have fået afslag på asyl i Danmark står til at blive sendt tilbage til Pakistan.
Læs debatindlæg
 

Temaer

Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over to millioner syrere på flugt til nabolandene.
Tema-oversigt
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

Hvorfor forlader kristne Mellemøsten?


Spændende historiebog: Tyrkiets historie med fokus på minoriteter


Modstands-historier fra hele verden giver håb i en mørk tid


Værdifuld bog om mennesker med en flerkulturel opvækst 

Nyheder

Tre kristne i Pakistan er inden for kort tid idømt dødsstraf for blasfemi

fredag, den 18. apr 2014 16:45

Inden for de seneste uger er tre kristne blevet idømt dødsstraf på baggrund af anklager om gudsbespottelse. Det er de seneste af en lang række tilfælde, hvor kristne er blevet anklaget for at have forbrudt sig mod Pakistans omdiskuterede blasfemilov. Samtidig oplyste bevægelsen Movement for Solidarity and Peace (MSP) for nylig, at flere hundrede piger fra de to religiøse mindretalsgrupper årligt tvinges til at konvertere til islam og indgå tvangsægteskab. Som modvægt til disse overgreb er kristne og muslimer i flere tilfælde gået sammen for at protestere mod uretfærdighederne.

Hvert år tvinges flere hundrede piger i Pakistan til at konvertere til islam

onsdag, den 16. apr 2014 17:41

Kristne og hinduer i Pakistan ser ud til i stigende omfang at være udsat for overgreb fra ekstremistiske muslimer. Organisationen Movement for Solidarity and Peace (MSP) oplyser i ny rapport, at flere hundrede piger fra de to religiøse mindretalsgrupper årligt tvinges til at konvertere til islam og indgå tvangsægteskab.

Ni rumænere dømt for menneskehandel

onsdag, den 16. apr 2014 16:08

Ni rumænere er ved en omfattende retssag i Københavns Byret blevet idømt mellem to og to et halvt års fængsel for at tvinge kvinder til prostitution.

Udvisningstruet kristen pakistansk familie søger humanitært ophold

tirsdag, den 15. apr 2014 15:40

Den kristne pakistanske familie – Marina og Robert og deres to børn – der havde en udrejsefrist til den 5. april har fået forlænget deres ophold i Danmark for en tid. Det skete, fordi der på udrejsetidspunktet lå akter, som ikke var blevet besvaret. Parret skal i morgen til et nyt møde med Rigspolitiet om udrejsen. Samtidig har familiens advokat søgt opholdstilladelse af humanitære grunde med henvisning til, at parrets ældste datter har en alvorlig synssvækkelse, og at en tilbagesendelse vil svække mulighederne for at give pigen den behandling og støtte, hun har brug for, og at hun har opholdt sig hovedparten af sit liv i Danmark.

Flere danskere med ikke-vestlig baggrund består 9. klasse

mandag, den 14. apr 2014 14:17

I løbet af få år er andelen af børn med ikke-vestlig baggrund, som består afgangsprøven i 9. klasse, steget med omkring 10 %. Det viser nye tal fra det nationale integrationsbarometer.

Der registreres flere og flere ofre for menneskehandel

fredag, den 11. apr 2014 17:04

I 2013 blev der registreret 76 ofre for menneskehandel i Danmark. Det er ti flere end året før, fremgår det af den seneste statistik fra Center Mod Menneskehandel (CMM). Oversigten viser, at antallet har været stigende år for år. Center Mod Menneskehandel mener, at stigningen især skyldes, at der i de seneste år er kommet mere fokus på menneskehandel, og at der er sket en mere fokuseret og koordineret indsats på området.

Ny hjemmeside skal lære skoleelever om menneskehandel

fredag, den 11. apr 2014 16:52

Center Mod Menneskehandel (CMM) lancerer en ny hjemmeside, hvor man målrettet vil oplyse skoleelever på de ældste klassetrin om de mange forskellige aspekter af menneskehandel – både om børn, der handles til tvangsarbejde og tiggeri, kvinder der handles til prostitution og om mænd og kvinder, der udnyttes som billig arbejdskraft til rengøring, i tekstilindustrien mv.

Regeringen ønsker flere højtuddannede udlændinge til Danmark

torsdag, den 10. apr 2014 16:11

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og skatteminister Morten Østergaard (RV) præsenterede torsdag et nyt udspil fra regeringen, der skal gøre det lettere for virksomheder at tiltrække veluddannede udlændinge til jobs i Danmark.

Sverige opfordrer EU-landene til at vise solidaritet ved at genbosætte 100.000 syriske flygtninge

onsdag, den 09. apr 2014 05:00

Den svenske minister for migration og asylpolitik, Tobias Billström fra Moderaterna (konservative), er noget mere åben for at genbosætte syriske flygtninge end både danske meningsfæller og den danske justitsminister hidtil har været. Tobias Billström opfordrer EU-landene til at vise solidaritet over for de syriske flygtninge, der opholder sig i Syriens nabolande, ved at genbosætte flere flygtninge. - Hvis alle EU- stater genbosætter lige så mange flygtninge per indbygger, som Sverige gør årligt, så kan EU tilbyde ophold til 100.000 mennesker, der er blandt de mest sårbare, og som alle har store behov, udtalte den svenske minister i et videostatement den 1. april.

Integration af romaer er fortsat en af Europas største udfordringer

tirsdag, den 08. apr 2014 05:00

Europarådets generalsekretær, Thorbjørn Jagland, siger i erklæring i anledning af den internationale romadag, at integrationen af romaer i byerne er en af Europas største udfordringer.

Unge kvinder med ikke-vestlig baggrund er i top som mønsterbrydere

mandag, den 07. apr 2014 05:30

Gennem de seneste 10 år har der været en stor stigning i andelen af mønsterbrydere blandt efterkommere med ikke-vestlig baggrund. Det er især unge kvinder med ikke-vestlig baggrund, der i højere grad vælger at tage en videregående uddannelse. Blandt etniske danskere er andelen af mønsterbrydere ret konstant. Det fremgår af en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Børneklub i Taastrup sætter fokus på mobning

mandag, den 07. apr 2014 05:00

Børneklubben Pangæa i Taastrup har inviteret skuespilleren Peter Mygind til at holde foredrag ved et arrangement i Blåkildegård i Taastrup den 26. april.

40 personer fra Danmark og Mellemøsten mødes til dialog om kulturel og religiøs forståelse

søndag, den 06. apr 2014 05:00

I dag indleder 40 kristne og muslimske ledere fra Libanon, Egypten, Syrien og Danmark et dialogseminar, hvor målet er at skabe dialog og kulturel og religiøs forståelse i de fire lande. Seminaret, der slutter den 10. april, er en del af Danmissions dialogprogram ”Leaders for Interreligious Understanding” (LIU). Som led i programmet holdes en dialoggudstjeneste onsdag aften kl. 19 i Helligåndskirken på Strøget i København.

Forening trækker sig fra samarbejde om projekt, der hjælper unge ud af kriminalitet

lørdag, den 05. apr 2014 17:34

Foreningen Vores Unge meddeler i en mail, at den på grund af uoverensstemmelser har valgt at afbryde samarbejdet med Islamisk-Kristent Studiecenter (IKS) omkring projektet Katalysator, der har til formål at hjælpe unge væk fra en kriminel løbebane. IKS’ bestyrelse skriver i en mail til sine samarbejdspartnere, at ”Ingen af os genkender den konflikt”, og at sagen reelt handler om afskedigelsen af den daglige leder i Center Katalysator. Artiklen er opdateret.

Lokalvalg i Tyrkiet: Erdoğan og AKP reddet af to tredjedels-reglen

fredag, den 04. apr 2014 13:21

”Mere velfærd, mere infrastruktur, mere offentlig service og en politik i tråd med flertallets konservative religiøse overbevisninger er atter blevet vekslet til bred opbakning, denne gang til de lokale AKP repræsentanter,” skriver lektor Daniella Kuzmanovic i en kronik på Opinionen.dk. Daniella Kuzmanovic er lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet.

Viser 1. til 15. nyhed, af 458 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste

 

Rapporter & undersøgelser

Her finder du henvisninger til rapporter, undersøgelser mv. om særlige emner, der relaterer til hjemmesidens fokusområder.
Se liste