Om os  |  Nyhedsbrev  |  Annoncer  |  Støt  |  Kontakt

Blog

Forsoning og selvransagelse?

23-04-2015: ”De tyrkiske magthavere kan ikke holde ud at se sandheden i øjnene, men det tyrkiske civilsamfund tæller mange borgere, der ikke blot kan se sandheden i øjnene, men som også vil gøre det for fremtidens skyld” skriver lektor Marianne Olsen i et blogindlæg i anledning af 100-året for det armenske folkedrab.
Læs blogindlæg

   

Temaer

Irakiske flygtninge

Den ekstre-misti-ske gruppe ISIL's (også kaldet IS) fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Nyhedsarkiv


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over tre millioner syrere på flugt til nabolandene.
Nyhedsarkiv
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

”En alvorlig opmuntring til magthaverne”


En sanselig rejse ind i migrantens bittersøde univers


Ny bog afliver stribevis af myter om muslimer


Bibelen læst med palæstinensiske øjne


 

Nyheder

Tidligere topfolk i Malaysia opfordrer myndig-hederne til at gribe ind over for intolerance

torsdag, den 23. apr 2015 22:12

En gruppe på flere end 35 højtstående tidligere tjenestemænd og diplomater i Malaysia opfordrede tirsdag landets regering til at gribe ind over for en gruppe muslimske demonstranter, der i søndags pressede en kirke til at fjerne sit kors, skriver nyhedsbureauet AFP. Embedsmændene, hvoraf de fleste er muslimer, betegner demonstrationen som ”en tankeløs handling af had og intolerance”.

Blogindlæg: Forsoning og selvransagelse?

torsdag, den 23. apr 2015 22:10

”De tyrkiske magthavere kan ikke holde ud at se sandheden i øjnene, men det tyrkiske civilsamfund tæller mange borgere, der ikke blot kan se sandheden i øjnene, men som også vil gøre det for fremtidens skyld” skriver lektor Marianne Olsen i et blogindlæg i anledning af 100-året for det armenske folkedrab.

Debatmøde om det armenske folkemord

onsdag, den 22. apr 2015 20:26

Foreningen SOS mod Racisme mindes ved arrangement i København på fredag ofrene for det armenske folkemord for 100 år siden, hvor 1,5 millioner armeniere mistede livet. Samtidig ønsker foreningen med arrangementet at lægge pres på den danske regering for at få den til at anerkende folkemordet.

Flere end 100.000 irakere er flygtet fra byen Ramadi i de seneste to uger

tirsdag, den 21. apr 2015 20:59

Omkring 114.000 irakere er i de seneste to uger flygtet fra byen Ramadi, der ligger i den urolige Anbar-provins i det vestlige og centrale Irak, oplyser FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). De har forladt byen på grund af intensiverede kampe mellem regeringsstyrker og ekstremistiske grupper. UNHCR er bekymret for de forhindringer, flygtningene møder i forsøget på at nå i sikkerhed i andre dele af landet. Siden januar 2014 er i alt 2,7 millioner irakere blevet fordrevet fra deres hjemegn.

Flere hundrede mennesker omkommet ved nye flygtninge-tragedier i Middelhavet

mandag, den 20. apr 2015 17:57

Nye tragedier har udspillet sig i Middelhavet i de seneste døgn. Natten til søndag sank en overfyldt båd, der var på vej fra Libyen mod Italien, omkring 200 km syd for øen Lampedusa. FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) oplyste tirsdag, at kun 28 af de omkring 850 ombordværende flygtninge og migranter blev reddet. Den engelske tv-station BBC oplyste mandag, at italienske og maltesiske myndigheder var involveret i to nye redningsaktioner i Middelhavet. Der er ifølge BBC 300 mennesker ombord på den ene af de to nødstedte flygtningebåde, mens den anden sejlede ud med 100-150 migranter fra Libyen. EU kritiseres for at have svækket indsatsen for at redde bådflygtninge i Middelhavet. (Opdateret 21/4)

Blogindlæg: Generøsitet eller nedstigning til Helvede? Frit valg

fredag, den 17. apr 2015 13:43

”Begriber vi, at generøsitet kan føre os til kulturel og menneskelig rigdom? Forstår vi, at småligheden kun gør os ringere, vores plads snævrere og vores liv fattigt?” spørger lektor Marianne Olsen på bloggen.

Københavns Domkirke markerer 100-året for armensk folkedrab

torsdag, den 16. apr 2015 18:15

100-året for det armenske folkedrab markeres i de kommende dage ved en række arrangementer flere steder i landet. På søndag den 19. april kl. 17 holder Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, en økumenisk gudstjeneste med deltagelse af den armenske ærkebiskop i Syrien, Armash Nalbandian, Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen, den armenske ambassadør i Danmark, Hrachya Aghajanyan, og et armensk børnekor – foruden et dansk kor under ledelse af organist Peter Arendt, som vil synge på armensk.

Temaaften i Café Exit om radikalisering

torsdag, den 16. apr 2015 16:56

Hvorfor tiltrækkes et stigende antal unge af yderligtgående islamistiske organisationer og af ekstremistiske og antidemokratiske miljøer på de politiske yderfløje? Hvad er radikalisering? Hvad er de personlige og samfundsmæssige konsekvenser? Det er nogle af de spørgsmål, der er på dagsordenen, når Café Exit inviterer til temaaften om radikalisering torsdag den 23. april kl. 18.30-21.00 i Apostelkirkens menighedssal, Saxogade 13, København V.

Blogindlæg: Konservatives nazikampagne er fuldstændig forfejlet

onsdag, den 15. apr 2015 22:44

”Plakaten ”Stop naziislamisme” mistænkeliggør alle muslimer, selv om den er henvendt til nogle få ekstremister,” skriver journalist Svend Løbner i blogindlæg.

Koranen reciteret i Hagia Sofia i Istanbul for første gang i mere end 80 år

mandag, den 13. apr 2015 21:12

I fredags blev der for første gang i 85 år reciteret fra Koranen i Hagia Sofia i Istanbul, skriver nyhedsbureauet AFP. Hagia Sofia blev bygget som kirke i 532-537. Kirken blev omdannet til moské, efter at osmannerne i 1453 erobrede Konstantinopel, som byen hed dengang. I den forbindelse blev der opført fire minareter ved bygningen, som i 1935 blev omdannet til museum af det moderne, sekulære Tyrkiets grundlægger, Kemal Atatürk.

Religionsfrihed og forfølgelse af religiøse grupper

mandag, den 13. apr 2015 17:42

Selv om 145 lande garanterer deres befolkninger religionsfrihed, så ser det anderledes ud i virkeligheden. I 78 lande lægges der i høj eller meget høj grad hindringer i vejen for, at mennesker kan praktisere deres religion. Det kan være i form af begrænsninger fra myndighedernes side, eller det kan ske i form af chikane eller vold fra civile i lokalsamfundet. I nogle tilfælde forekommer begge dele.

Blogindlæg: 8. april: Romadag og romakonference

fredag, den 10. apr 2015 12:15

”Ret beset er det ikke romaerne, der er udfordringen, men Europas åndelige dovenskab, der skal udryddes,” slutter lektor Marianne Olsen sin blog, hvor hun skriver om en konference i anledningen af romadagen, den 8. april.

Skarpe indlæg om behovet for dialog og samarbejde mellem trossamfund

torsdag, den 09. apr 2015 21:42

Det er godt med dialog mellem trossamfundene, men der er også brug for handling og samarbejde, blev det understreget af flere talere, da Muslimernes Fællesråd tirsdag aften den 7. april holdt et arrangement i Fællessalen på Christiansborg om dialog i teori og praksis. Et par af talerne lagde afstand til den kronik, som den politiske ordfører for Det Konservative Folkeparti, Mai Mercado, havde i Berlingske skærtorsdag med overskriften ”Kristendommen er bedre end islam”.

Jøder og muslimer står i en fælles kamp for religiøse mindretals rettigheder

torsdag, den 09. apr 2015 21:37

Rituel slagtning og omskæring af drengebørn er to områder, hvor jøder og muslimer står i en fælles kamp for at kæmpe for deres rettigheder som religiøse mindretal i Danmark. Det blev stærkt betonet af formanden for Det Jødiske Samfund, Dan Rosenberg Asmussen, da Muslimernes Fællesråd tirsdag aften holdt et arrangement i Fællessalen på Christiansborg om dialog i teori og praksis.

Religionsfriheden fik det lidt bedre i 2013

onsdag, den 08. apr 2015 16:45

Antallet af lande, hvor der er en ”høj grad” eller ”meget høj grad” af religiøse begrænsninger, faldt fra 2012 til 2013. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Pew Research Center, der har undersøgt udviklingen på globalt plan i forhold til begrænsninger af religionsfriheden. Undersøgelsen omfatter 198 lande, og den sammenligner tidligere undersøgelser med nye tal fra 2013. Selv om der er lyspunkter i den generelle udvikling, er der områder, hvor forholdene for religiøse grupper forværres. Undersøgelsen viser, at jøder i stigende omfang bliver udsat for chikane. I 2013 blev jøder udsat for chikane i 77 lande, hvilket svarer til 39 % af landene. I 2007 blev der registreret chikane af jøder i 26 % af landene.

Viser 1. til 15. nyhed, af 779 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste