Om os  |  Nyhedsbrev  |  Annoncer  |  Støt  |  Kontakt

Lad os nu tale om tro

28-09-2014: Tro kan forene og berige – selv om vi tror forskelligt,” skriver freelance journalist Svend Løbner i blogindlæg.
Læs blogindlæg
 

Temaer

Irakiske flygtninge

Oprørs-gruppen Islamisk Stats (IS) fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Tema-oversigt


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over tre millioner syrere på flugt til nabolandene.
Tema-oversigt
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

Generalens søn – frygtens bekæmper


1001 nats eventyr forvandlet til blodigt mareridt


Bog sætter ansigt på to af flygtninge-statistikkens tusindvis af barske menneske-skæbner


Spændende historiebog: Tyrkiets historie med fokus på minoriteter


 

Nyheder

Colombianske ”sommerfugle” tildelt FN’s flygtningepris 2014

tirsdag, den 30. sep 2014 11:57

Repræsentanter for gruppen Sommerfuglene fra Colombia modtog mandag den prestigefyldte Nansen Refugee Award, der uddeles af FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Gruppen får prisen for sit enestående arbejde med at hjælpe ofrenfor tvangsforflytninger og seksuelt misbrug.

Antallet af flygtninge fra verdens konfliktområder stiger fortsat

fredag, den 26. sep 2014 12:30

Antallet af mennesker, der søger beskyttelse i industrialiserede lande, stiger fortsat som følge af krigene i Syrien og Irak samt konflikter og ustabilitet i Afghanistan, Eritrea og andre steder. Det fremgår af en rapport, som FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) offentliggør i dag. Der er tale om en stigning på 24 % fra første halvår i 2013 til samme periode i år. Antallet af asylansøgere nærmere sig niveauet fra 1990’erne, hvor mange blev drevet på flugt på grund af konflikten i det tidligere Jugoslavien.

Luftbro bringer nødhjælp til syriske flygtninge i Tyrkiet

torsdag, den 25. sep 2014 17:47

FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) har åbnet en luftbro, der skal bringe nødhjælp til Tyrkiet til de flere end 144.000 syriske flygtninge, som på mindre end en uge er flygtet over grænsen ind i Sanilurfa-provinsen i det sydlige Tyrkiet. Det første fly landede i dag i lufthavnen i Adana.

Tyske muslimer fordømmer Islamisk Stat

tirsdag, den 23. sep 2014 08:00

I Berlin og flere andre byer fordømte tyske muslimer i fredags de voldelige handlinger, som den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) står bag i Syrien og Irak. Samtidig lovede de at dæmme op for tendensen blandt unge til at slutte sig til radikale militante i Syrien og Irak, skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Rushys Roulette er jo ikke et mangfoldighedsprogram”

tirsdag, den 23. sep 2014 06:00

Mød Rushy Rashid. Journalist, forfatter, foredragsholder, debattør og vært på det populære radioprogram »Rushys Roulette«. Opinionen satte den dansk-pakistanske radiovært stævne i hendes vante miljø hos Radio24syv for at få hendes bud på visionerne for et mangfoldigt Danmark – og takket være samarbejdet med Opinonen kan vi også bringe artiklen her på Sameksistens.dk.

Kristne og muslimer holdes ude af udvalg, der skal forberede lovgivning om trossamfund

mandag, den 22. sep 2014 06:00

Der skal være større åbenhed omkring økonomi og organisation i de trossamfund, der står uden for folkekirken. Det fremgår af socialminister Manu Sareens (RV) oplæg til et udvalg, regeringen vil nedsætte i løbet af efteråret. Udvalget skal blandt andet se på kriterierne for at blive godkendt som trossamfund, kriterierne for at tilbagekalde en godkendelse og på, hvordan man kan sikre større gennemsigtighed om økonomien i trossamfund. Udvalget hilses velkomment af flere trossamfund, men de kritiserer, at de ikke får repræsentanter i udvalget. Artiklen er opdateret.

70.000 syrere søgte til Tyrkiet i løbet af et døgn

søndag, den 21. sep 2014 19:10

I løbet af 24 timer er op imod 70.000 syriske flygtninge strømmet ind over grænsen til Tyrkiet, oplyste FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) den 20. september. UNHCR støtter de tyrkiske myndigheders arbejde med at hjælpe de mange nye flygtninge, og man forbereder sig på, at der kan komme endnu flere i de kommende dage.

Kritik af SR-regeringens stramninger på asylområdet

søndag, den 21. sep 2014 15:02

Enhedslisten og SF møder SR-regeringens forslag om forringelser på asylområdet med undren og kritik, mens Dansk Folkeparti og Venstre ønsker flere stramninger. Sådan er de politiske reaktioner på regeringens forslag om at ændre det danske asylsystem, så der fremover gives en særlig tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som flygter fra borgerkrig eller lignende generelle forhold – sådan som det helt aktuelt gør sig gældende for syrere, der flygter fra en årelang, blodig konflikt i hjemlandet.

Seminar sætter fokus på de mange migranter, der drukner ved ulykker i Middelhavet

lørdag, den 20. sep 2014 06:00

Det Danske Institut for Internationale Studier (DIIS) holder seminar den 9. oktober, hvor man med oplæg fra danske og udenlandske eksperter diskuterer de tragiske ulykker med flygtningebåde, som alene i år har kostet over 2.500 mennesker livet.

Regeringen fremlægger plan mod radikalisering og ekstremisme

fredag, den 19. sep 2014 18:52

Inddragelse af pas og udrejseforbud eller bortfald af opholdstilladelse til Syrienkrigere. En hotline, hvor forældre kan få rådgivning. Et korps af mentorer, som kobles på personer, der er i risiko for at blive radikaliserede. Et udrykningshold, som kan hjælpe i akutte og vanskelige sager med radikalisering. Og oprettelsen af et nyt exit-center for personer, der har brug for støtte til at komme fri af et ekstremistisk miljø. Det er nogle af initiativerne i den handlingsplan, som social- og integrationsminister Manu Sareen (RV) og justitsminister Karen Hækkerup (S) præsenterede i dag for at forebygge radikalisering og ekstremisme.

SR vil ændre asylregler: Midlertidigt ophold til flygtninge fra områder med borgerkrig

fredag, den 19. sep 2014 13:44

SR-regeringen vil i den kommende folketingssamling, der begynder i oktober, fremsætte et lovforslag om at ændre det danske asylsystem, så der fremover gives en særlig tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som flygter fra borgerkrig eller lignende generelle forhold. Det fremgår af et asyludspil, som justitsminister Karen Hækkerup (S) og social- og integrationsminister Manu Sareen (RV) præsenterede i dag.

København vil hjælpe hjemløse migranter

onsdag, den 17. sep 2014 17:29

I flere år har private hjælpeorganisationer råbt om hjælp fra det offentlige til at tage sig af den stadigt stigende mængde af udenlandske hjemløse, der ender på gader og stræder i Danmarks største byer. Nu ser det ud til, at der i hvert fald i København bliver lyttet, for som led i kommunens budgetforlig for 2015 er der afsat 3,5 millioner kroner til en forstærket kommunal indsats og en særpulje til frivilligt socialt arbejde for særligt udsatte hjemløse.

Kristne og muslimer lancerer ny dialogblog

tirsdag, den 16. sep 2014 15:19

Kontaktgruppen for Muslimer og Kristne har oprettet en ny blog på nettet, hvor man kan drøfte emner af fælles interesse. Bloggen, der findes på adressen www.kristmus.dk, har Stine Høxbroe og Erling Tiedemann som henholdsvis muslimsk og kristen redaktør.

FN’s flygtningechef og Angelina Jolie opfordrer Europa til at gøre mere for at redde migranter fra druknedøden i Middelhavet

tirsdag, den 16. sep 2014 13:00

FN’s Højkommissær for Flygtninge, António Guterres, og UNHCR’s særlige udsending, skuespilleren Angelina Jolie opfordrer de europæiske lande til at gøre en øget indsats for at redde migranter, der sætter deres på spil, når de forsøger at krydse Middelhavet for komme til Europa. De besøgte søndag Malta, hvor de hørte om flygtningesituationen i Middelhavsområdet og mødte overlevende fra nogle af de tragiske forlis, der har været med overfyldte flygtningebåde. Alene i år er flere end 2.500 mennesker druknet eller forsvundet i deres forsøg på at krydse Middelhavet.

Relationer forebygger konflikter på Zanzibar

mandag, den 15. sep 2014 11:37

Ekstremister spreder uro i det ellers fredelige Tanzania, men en fællesreligiøs forsoningskomité tager konflikterne i opløbet.

Viser 1. til 15. nyhed, af 592 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste