Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Kontakt

Seneste blog

Forsvar for virkeligheden

07-07-2015: ”Og hvad er det så egentlig, der tales om med det begreb, jeg her har kaldt VENlighed? Den amerikanske filosof Thomas Nagel siger det sådan: ’En tilbøjelighed til at handle for andre menneskers bedste uden bagtanker’,” skriver lektor Marianne Olsen på bloggen.
Læs blogindlæg

   

Støjberg undergraver flygtninge-begrebet

03-07-2015: Derfor undergraver Inger Støjberg med sin udtalelse flygtninge-begrebet, idet hun flytter fokus væk fra det helt fundamentale: Behovet for beskyttelse,” skriver redaktør Bent Dahl Jensen i en kommentar til udtalelser af udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).
Læs blogindlæg

 

Kender politikerne en eneste flygtning eller indvandrer?

01-07-2015: ”Blå bloks frygtretorik skæmmede valgkampen, og nu turer den ny integrationsminister frem med skrappe asylstramninger. Vi efterlades med det indtryk, at flygtninge nasser, og at indvandrere er dovne. Men alle dem, jeg kender, er i fuld gang med studie og arbejde,” skriver journalist Svend Løbner i blogindlæg.
Læs blogindlæg

 

Temaer

Irakiske flygtninge

Den ekstre-misti-ske gruppe ISIL's (også kaldet IS) fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Nyhedsarkiv


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over tre millioner syrere på flugt til nabolandene.
Nyhedsarkiv
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

Godt læsestof i valgkampen: ”Det relationelle menneske” – om personalisme i perspektiv


”En alvorlig opmuntring til magthaverne”


 

Nyheder

66 mennesker dræbt i søndags ved angreb på moské, kirker og restaurant i Nigeria

mandag, den 06. jul 2015 19:47

I alt 66 mennesker blev søndag dræbt ved bombeangreb mod muslimske og kristne mål i Nigeria, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP). Den ekstremistiske islamistiske gruppe Boko Haram, menes ifølge embedsmænd at stå bag angrebene.

Kritik: Skævt at sammenligne integrationsydelse med SU

lørdag, den 04. jul 2015 18:29

Det er ”helt skævt”, når udlændingeminister Inger Støjberg (V) sammenligner den nye integrationsydelse, som regeringen vil indføre og målrette udlændinge, med at tilbyde SU til studerende. Det siger lektor Morten Ejrnæs fra Aalborg Universitet til Information.dk. Morten Ejrnæs har lavet undersøgelser af den tidligere starthjælp, som ligner den ydelse, regeringen nu vil indføre.

Terrordom søges prøvet ved Højesteret

lørdag, den 04. jul 2015 17:59

Da Østre Landsret den 1. juli idømte den marokkansk fødte Sam (tidligere Said) Mansour fire års fængsel for at fremme terrorvirksomhed og fratog ham hans danske statsborgerskab, indgik risikoen ved en udsendelse til Marokko ikke i rettens overvejelser. Derimod var risikoen afgørende, da Retten på Frederiksberg i december 2014 afviste at fratage ham statsborgerskabet, skriver dagbladet Information. Sagen bør komme for Højesteret, mener Mansours advokat, Thorkild Høyer.

Kristen familie udsendes til Pakistan i morgen

fredag, den 03. jul 2015 11:33

Asylsøgeren Robert Sams og hans familie tilhører Pakistans kristne minoritet. Derfor frygter han at blive udsat for forfølgelse i hjemlandet, når Danmark i morgen hjemsender familien, skriver Kristeligt Dagblad. Udsendelsen sker, efter at familien flere gange har fået afslag på ophold i Danmark – både i Flygtningenævnet og senest i Udlændingenævnet. Sameksistens.dk har flere gange skrevet om familien, der søgte asyl i Danmark for snart seks år siden.

Blogindlæg: Støjberg undergraver flygtninge-begrebet

fredag, den 03. jul 2015 10:57

”Derfor undergraver Inger Støjberg med sin udtalelse flygtninge-begrebet, idet hun flytter fokus væk fra det helt fundamentale: Behovet for beskyttelse,” skriver redaktør Bent Dahl Jensen i en kommentar til udtalelser af udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

Ny forskning: Islam er med til at integrere unge muslimer

fredag, den 03. jul 2015 07:00

Unge muslimske kvinder opfatter det at få uddannelse og blive integreret som en vigtig del af at være en god muslim. Det er konklusionen i ny forskning, der gør op med forestillingen om, at islam er en stopklods i integrationsprocessen, skriver Information.dk.

Antallet af internt fordrevne i Libyen er næsten fordoblet siden september

fredag, den 03. jul 2015 06:00

Siden september er antallet af internt fordrevne personer i Libyen næsten fordoblet – fra 230.000 til 434.000, oplyser FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Årsagen er kampe mellem rivaliserende militante grupper forskellige steder i landet. Antallet kan være endnu højere, da kommunikationen ikke fungerer lige godt i alle dele af landet på grund af den ustabile situation, der hersker i landet.

Terrordom: Dansk-marokkaner idømmes fire års fængsel og fratages dansk statsborgerskab

torsdag, den 02. jul 2015 11:21

Dansk-marokkaneren Sam Mansour blev i går i Østre Landsret idømt fire års fængsel for at have fremmet terrorvirksomhed. Desuden blev han frataget sit danske statsborgerskab, idet han også blev dømt til udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandig. Mansour har unde sagen gjort gældende, at han risikerer forfølgelse, herunder tortur, hvis han udvises til Marokko. Det spørgsmål har Østre Landsret ikke forholdt sig til, da landsretten mener, at det er op til udlændingemyndighederne at afgøre det. Det bliver således i sidste ende Flygtningenævnet, der skal tage stilling til, om Mansour efter afsoningen kan udsendes tvangsmæssigt af Danmark.

Blogindlæg: Kender politikerne en eneste flygtning eller indvandrer?

onsdag, den 01. jul 2015 21:18

”Blå bloks frygtretorik skæmmede valgkampen, og nu turer den ny integrationsminister frem med skrappe asylstramninger. Vi efterlades med det indtryk, at flygtninge nasser, og at indvandrere er dovne. Men alle dem, jeg kender, er i fuld gang med studie og arbejde,” skriver journalist Svend Løbner i blogindlæg

Den økonomiske ydelse til nye flygtninge, der får asyl i Danmark, bliver næsten halveret

onsdag, den 01. jul 2015 12:11

V-regeringen fremsætter på fredag (3. juli) lovforslag om en ny integrationsydelse, som næsten halverer den økonomiske ydelse, der vil blive udbetalt til bl.a. nye flygtninge, som får opholdstilladelse i Danmark. Lovforslaget bygger på en aftale, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative. De nye regler skal træde i kraft den 1. september 2015. Et ægtepar med børn vil med den nye ydelse 16.638 kroner om måneden før skat. I dag kan de få 28.832 kroner om måneden før skat i kontanthjælp. Regeringen afskaffer også særlige regler om flygtninges ret til folkepension.

83 % flere bådflygtninge krydsede Middelhavet i første halvdel af 2015 end i samme periode 2014

onsdag, den 01. jul 2015 07:00

Langt hovedparten af de 137.000 mennesker, der krydsede Middelhavet for at komme til Europa i løbet af de første seks måneder af 2015, var på flugt fra krig, konflikter eller forfølgelse, og derfor er krisen i Middelhavet først og fremmest en flygtningekrise, fremgår det af en rapport, som FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) offentliggjort i dag. Fra første halvdel af 2014 til samme periode i år er der sket en stigning på 83 % i antallet af bådflygtninge i Middelhavet - og antallet af omkomne på havet er tredoblet i perioden.

Kupforsøg og politisk uro årsag til flygtningestrøm fra Burundi til nabolandene

tirsdag, den 30. jun 2015 17:27

Siden april er tæt ved 144.000 mennesker flygtet fra Burundi, oplyser FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR). Alene i weekenden flygtede omkring 10.000 mennesker, inden Burundi søndag aften lukkede grænserne forud for det parlamentsvalg, der blev holdt mandag. Årsagen til de seneste måneders flygtningestrøm er politisk uro, herunder et mislykket kupforsøg mod landets præsident.

Blogindlæg: Den lille regerings bjæf

tirsdag, den 30. jun 2015 12:04

”Hvad betyder det at være et kristent land, når den lille bitte afdeling af kirken, som er den evangelisk-lutherske indtager en særstatus i landet. Søren Kierkegaard, som var døbt ind i den kirke, kunne aldrig anerkende den som ægte kristen. Han kunne vel næppe anerkende nogen institution som kristen? Og hvad så med et helt land?,” spørger lektor Marianne Olsen i en kommentar til, at der i V-regeringens grundlag står, at ”Danmark er et kristent land”.

V-regeringen vil stramme flygtninge- og udlændingepolitikken på en række punkter

mandag, den 29. jun 2015 17:14

Lars Løkke Rasmussens nye Venstre-regering lægger op til flere stramninger af udlændinge- og flygtningepolitikken. Den vil straks fremsætte lovforslag med henblik på at gøre det mindre attraktivt at søge asyl i Danmark, fremgår det af regeringsgrundlaget. Den vil også indføre en ny integrationsydelse på SU-niveau for nytilkomne flygtninge og familiesammenførte og personer, der har været i Danmark i mindre end 7 år ud af de seneste 8 år. Og til efteråret kommer regeringen med flere stramninger på udlændingeområdet. Regeringens mål er at spare mindst en milliard kroner årligt på udlændingeområdet. Samtidig flyttes området igen over i et selvstændigt ministerium med Inger Støjberg som minister.

Tolerancen over for romaer og muslimer er mindre i Danmark end i Sverige

torsdag, den 25. jun 2015 05:00

I befolkningen i Danmark er der en markant negativ holdning over for især romaer og muslimer. Det viser en undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov, der har målt holdningen til forskellige befolkningsgrupper i syv lande i Europa, herunder Sverige. Og der er store forskelle mellem de to lande. I Danmark er der en negativ holdning til romaer blandt 72 % af befolkningen, mens andelen i Sverige ligger på 45 %. Tilsvarende har 45 % i den danske befolkning en negativ holdning til muslimer, mens andelen i Sverige ligger på 36 %.

Viser 1. til 15. nyhed, af 851 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Send bidrag via netbank eller MobilePay

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste