Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Kontakt

Seneste blog

Sind i tillukket syltekrukke

27-08-2015: ”Talerne virkede som brandslukkere, der med dødsforagt prøvede at redde vores ære og vores opgaves helskindede bevarelse: Den opgave at passe godt på vore syriske flygtninge, så de ikke skal forkomme i fattigdom,” skriver lektor Marianne Olsen på bloggen om onsdagens demonstration mod de nye stramninger på flygtninge- og integrationsområdet.
Læs blogindlæg

  

Temaer

Irakiske flygtninge

Den ekstre-misti-ske gruppe ISIL's (også kaldet IS) fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Nyhedsarkiv
Baggrundsartikler


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over fire millioner syrere på flugt til nabolandene.
Nyhedsarkiv
Baggrundsartikler
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

Et grundigt, nuanceret og overskueligt indblik i Islamisk Stat


Godt læsestof i valgkampen: ”Det relationelle menneske” – om personalisme i perspektiv


”En alvorlig opmuntring til magthaverne”


 

Nyheder

Glædesring om Lyngbygård Asylcenter

28/08-15 15:03

”Kom og vær med til at skabe glæde rundt om Lyngbygård,” hedder det kort og godt i invitationen på Facebook til at deltage i en glædesring om Lyngbygård Asylcenter på Djursland, efter at asylcentret natten mellem onsdag og torsdag var udsat for hærværk og en påsat brand.

Brandattentat mod kirke på Amager

28/08-15 14:20

Natten til i torsdags forsøgte ukendte gerningsmænd at sætte ild til Nathanaels Kirke på Amager i København, skriver Kristeligt Dagblad. Tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic (SF) siger, at den påsatte brand er et angreb mod religionsfriheden.

Dansk-syrisk læge efter nødhjælpsindsats på syrisk hospital: Det gjorde ondt at komme hjem til en nedslåede flygtningedebat i Danmark

27/08-15 23:59

Den dansk-syriske læge Haifaa Awad kom for to måneder siden hjem fra endnu et ophold i Syrien, hvor hun på et syrisk hospital hjalp ofre for den blodige konflikt i Syrien. En konflikt, der har kostet over 230.000 civile syrere livet, heriblandt flere end 650 læger. Men det gjorde hende ondt at komme hjem til Danmark. ”For jeg kom hjem til en agurketid, hvor det ene parti efter det andet sloges om, hvem der kunne stramme mest, hvem der kunne bygge de største pigtrådshegn om Europa, og hvem der kunne sparke mest nedad. Det gjorde ondt. Ikke bare fordi jeg er syrer, men først og fremmest fordi jeg er dansker,” sagde Haifaa Awad, da hun onsdag talte ved demonstrationen på Nytorv i København mod de stramninger på flygtninge- og integrationsområdet, der samme dag blev vedtaget i Folketinget.

Blogindlæg: Sind i tillukket syltekrukke

27/08-15 17:02

”Talerne virkede som brandslukkere, der med dødsforagt prøvede at redde vores ære og vores opgaves helskindede bevarelse: Den opgave at passe godt på vore syriske flygtninge, så de ikke skal forkomme i fattigdom,” skriver lektor Marianne Olsen på bloggen om onsdagens demonstration mod de nye stramninger på flygtninge- og integrationsområdet.

Københavns Universitet åbner master-uddannelse i islamisk teologi

27/08-15 10:15

Danmark får sin første islamiske teologiske uddannelse på et universitet, når Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet fra januar næste år udbyder en såkaldt fleksibel master i islamisk teologi, hvor deltagere på Åbent Universitet selv kan sammensætte forskellige undervisningsmoduler, som skal sluttes af med et afgangsprojekt, skriver Politiken.dk.

Hæderspris til orkestret De Splittergale

27/08-15 09:00

Orkestret De Splittergale modtager på lørdag den 29. august Sportgoodsfondens hæderspris for 2015 som en påskønnelse af orkestrets store indsats for sårbare og skæve mennesker både i og uden for Danmark. Prisen er på 100.000 kroner og overrækkes til orkesterleder Jacob Hogrebe lørdag eftermiddag ved weekendens Sigøjnerfestival i Aarhus.

Flere hundrede demonstrerede mod stramninger på flygtninge- og integrationsområdet

26/08-15 21:38

Få timer efter, at et flertal i Folketinget havde vedtaget Venstre-regeringens stramninger på flygtninge- og integrationsområdet, samledes flere hundrede mennesker på Nytorv i København for at protestere imod stramningerne. Det skete under overskriften ”Flygtninge er også mennesker”, og nogle af de gennemgående temaer i talerne var, at stramningerne vil modvirke nye flygtninges integration i samfundet og medføre fattigdom, som ikke mindst vil være til skade for flygtningebørnenes opvækst.

Snævert flertal vedtager flygtninge- og integrationsforslag, der kritiseres for konventionsbrud

26/08-15 13:58

Regeringen fik onsdag vedtaget sit forslag om en ny integrationsydelse og de øvrige stramninger på flygtninge- og integrationsområdet, den lagde frem i slutningen af juli. Vedtagelsen skete på trods af en kraftig kritik fra FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), Institut for Menneskerettigheder og en række humanitære organisationer. UNHCR har betegnet forslagene som diskriminerende og skadelige for nye flygtninge – og i strid med flygtningekonventionen.

Mellemøstlige kristne i Europa satser på de unge

26/08-15 08:29

Kristne menigheder med rødder i Mellemøstens gamle kirkesamfund arbejder aktivt på at engagere sig i det danske, svenske og britiske samfund uden at miste deres identitet. De satser især på aktiviteter for de unge.

Over 200 asylansøgere har fået økonomisk støtte til frivilligt at rejse hjem

25/08-15 18:58

213 asylansøgere har indtil videre fået økonomisk støtte til at frivilligt at rejse tilbage til deres hjemland, oplyser Udlændingestyrelsen. Der er tale om en midlertidig støtteordning, som blev vedtaget af Folketingets Finansudvalg den 19. marts 2015. Den økonomiske støtte er på 15.000 kroner for voksne og 7.000 kroner for børn.

Antallet af asylansøgere er lavere i år end i 2014

25/08-15 11:11

Frem til udgangen af juli har 5.174 udlændinge søgt asyl i Danmark. Det er 421 færre end i samme periode i 2014. Det fremgår af de seneste tal fra Udlændingestyrelsen Statistikken viser også, at en meget stor andel af de asylansøgere, der er kommet inden for de seneste måneder får asyl. Udlændingestyrelsen, der er første instans i behandlingen af asylsager, har givet asyl i 88 % af de sager, der er blevet behandlet i årets første syv måneder.

Demonstration imod regeringens stramninger på flygtninge- og integrationsområdet

24/08-15 18:33

”Flygtninge er også mennesker” er overskriften for den demonstration, som Bedsteforældre for Asyl og Netværk for Demokrati og Velstand arrangerer onsdag eftermiddag på Nytorv i København for at protestere mod de stramninger på flygtninge- og integrationsområdet, som Venstre-regeringen har foreslået.

Flere hundrede mennesker dannede fredsring rundt om Det Islamiske Trossamfund

22/08-15 20:24

"Det Islamiske Trossamfund fortjener kærlighed og blomster”. Sådan stod der på et banner, der var hængt op på gavlen af Det Islamiske Trossamfunds bygning på hjørnet af Dortheavej og Tomsgårdsvej i København. Det var en af flere sympati-tilkendegivelser, der lørdag eftermiddag den 22. august strømmede mod medlemmerne af trossamfundet, som søndag den 16. august var udsat for et brandattentat.

Blogindlæg: Danmarks atomisering

21/08-15 14:43

”Vi mangler simpelthen sammenhængskraft, fordi vi ikke har sammenhæng i vores liv i samspil med samfundet, der har mere og mere enøjet sigte på magt, som er uopnåelig, og velstand, som åbenlyst er stjålet på andre menneskers bekostning,” skriver lektor Marianne Olsen i sin blog, hvor hun også kommenterer udenrigsministerens udtalelser om hjælp til flygtninge i nærområderne.

Flygtningevenner – og ni andre initiativer – blev tildelt Fællesskabsprisen 2015

20/08-15 19:11

Flygtningevenner i Borup. Selve navnet leder tankerne hen på fællesskab, og dette netværk af borgere i Borup på Sjælland fik som anerkendelse af deres uselviske arbejde overrakt Fællesskabsprisen 2015 ved et storstilet arrangement på DFDS-skibet Pearl Seaways onsdag den 19. august. Sammen med flygtningevennerne i Borup blev ni andre initiativer, der styrker fællesskabet i Danmark, hædret med Fællesskabsprisen. I alt var 1.131 enkeltpersoner, foreninger og organisationer blevet nomineret som kandidater til Fællesskabsprisen.

Viser 1. til 15. nyhed, af 897 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Send bidrag via netbank eller MobilePay

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste