Om os  |  Nyhedsbrev  |  Annoncer  |  Støt  |  Kontakt

Blog

Hvordan skal vi forstå fjenden?

19-12-2014: "Verdens historie er fyldt med menne-skers forbrydelser, og kan vi ikke acceptere, at det er sådan, så bør vi i hvert fald erkende de faktiske forhold. Den erken-delse, der kan opstå, kunne måske få os til at ændre retning? Kunne vi mon forestille os, at vi sammen med vore myndigheder og magthavere beslutter os til at behandle folk ordentligt, hvad enten vi er født her i landet eller kommet hertil på grund af omverdenens grusomheder?" spørger lektor Marianne Olsen i blogindlæg.
Læs blogindlæg
   

Temaer

Irakiske flygtninge

Oprørs-gruppen Islamisk Stats (IS) fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Tema-oversigt


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over tre millioner syrere på flugt til nabolandene.
Nyhedsarkiv
Tema- og bagrundsartikler
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

Ny bog afliver stribevis af myter om muslimer


Bibelen læst med palæstinensiske øjne


Generalens søn – frygtens bekæmper


1001 nats eventyr forvandlet til blodigt mareridt


 

Nyheder

Regeringen indgår aftale med DF, EL og SF om at forbedre au pair-ordningen

lørdag, den 20. dec 2014 15:43

Regeringen har indgået en politisk aftale med SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti om at forbedre au pair-ordningen. Aftalen betyder blandt andet, at lommepenge-beløbet til au pairs forhøjes fra 3.250 kroner til 4.000 kroner om måneden.

Antallet af asylansøgere falder for anden måned i træk

fredag, den 19. dec 2014 12:49

1.106 mennesker søgte asyl i Danmark i november. Dermed falder asyltallet for anden måned i træk. De månedlige asyltal toppede i september med 3.149 asylansøgere. De store udsving viser, at det er så godt som umuligt at lave prognoser på asylområdet. Tallene kan svinge meget måned for måned. Sammenlagt har 14.042 mennesker søgt her i landet i år – sammenlignet med 7.557 i hele 2013.

Blogindlæg: Hvordan skal vi forstå fjenden?

fredag, den 19. dec 2014 12:46

"Verdens historie er fyldt med menneskers forbrydelser, og kan vi ikke acceptere, at det er sådan, så bør vi i hvert fald erkende de faktiske forhold. Den erkendelse, der kan opstå, kunne måske få os til at ændre retning? Kunne vi mon forestille os, at vi sammen med vore myndigheder og magthavere beslutter os til at behandle folk ordentligt, hvad enten vi er født her i landet eller kommet hertil på grund af omverdenens grusomheder?" spørger lektor Marianne Olsen i blogindlæg.

Supplerende svar om Eritrea-rapporten stiller justitsministeren tilfreds

onsdag, den 17. dec 2014 16:36

Justitsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke stille yderligere spørgsmål til Udlændingestyrelsen angående den meget omdiskuterede fact finding-rapport om Eritrea. Det oplyser ministeren på baggrund af det supplerende svar, hun i går modtog fra Udlændingestyrelsens vicedirektør Lykke Sørensen. Det fremgår af svaret, at fact finding-missionen til Eritrea skete på Udlændingestyrelsens eget initiativ, og at den tvivl, der er rejst omkring rapporten kommer asylansøgerne til gode, sådan at der som udgangspunkt gives ”asyl til ansøgere fra Eritrea, der er udrejst illegalt og unddraget sig national tjeneste”. Udlændingestyrelsen oplyser samtidig, at den vil bruge den stærkt kritiserede Eritrea-model ved nye fact finding-rapporter.

Justitsministeren er ikke tilfreds med Udlændingestyrelsens redegørelse om omstridt Eritrea-rapport

mandag, den 15. dec 2014 20:55

”Det er min opfattelse, at der stadig står ubesvarede spørgsmål tilbage i forhold til Udlændingestyrelsens fact-finding rapport.” Sådan sammenfatter justitsminister Mette Frederiksen (S) nogle konkrete kritikpunkter til den redegørelse, hun fredag den 12. december modtog fra Udlændingestyrelsen om den fact finding-rapport, styrelsen udarbejdede i november om Eritrea. Justitsministeren oplyser, at hun har bedt om yderligere oplysninger om flere forhold, der er blevet kritiseret ved rapporten. Det fremgår samtidig af redegørelse, at Udlændingestyrelsen allerede i juni overvejede at sende en fact finding-mission til Eritrea, og at Flygtningenævnet blev orienteret herom den 17. juni 2014.

Blogindlæg: Danmark fejer julen med kulde, sult og fattigdom?

mandag, den 15. dec 2014 12:51

"Det her er simpelthen en skændsel for vores land. Tænk, at Danmark er kommet så langt ud, at vi ikke længere behandler asylansøgere som rigtige levende mennesker," citerer lektor Marianne Olsen fra en pressemeddelelse – i en kommentar til tvangsudsendelsen af en afvist afghansk flygtningefamilie i sidste uge.

Mindst 3.000 bådflygtninge er druknet i Middelhavet i år

fredag, den 12. dec 2014 10:58

Flere mennesker end tidligere sætter livet på spil, når de søger tilflugt i et fremmed land. I år er op mod 350.000 flygtninge og migranter sejlet ud som bådflygtninge – ofte i overfyldte, små skibe – for at nå i sikkerhed i et andet land. Der har været mange forlis. Mindst 4.000 mennesker er omkommet ved ulykker på havet. Alene i Middelhavet har over 3.000 bådflygtninge mistet livet i år.

Ny menneskerettighedspris går til ildsjæl i frivilligt arbejde blandt flygtninge

onsdag, den 10. dec 2014 14:33

En af ildsjælene i det frivillige arbejde blandt asylansøgere, Michala Clante Bendixen, fra Refugees Welcome blev den første modtager af den nyindstiftede menneskerettighedspris. Prisen er indstiftet af Rådet for Menneskerettigheder, og den blev overrakt på FN’s internationale menneskerettighedsdag, den 10. december, ved et arrangement på Institut for Menneskerettigheder.

Blogindlæg: Regeringen sviger groft menneskerettighederne

tirsdag, den 09. dec 2014 16:00

”Udmeldingen om, at Danmark ikke vil inkorporere bl.a. anti-torturkonventionen i dansk lov, er en beslutning, som skader Danmarks internationale ry som foregangsland i arbejdet mod tortur,” skriver Tue Magnussen i blogindlæg i anledning af FN’s menneskerettighedsdag, den 10. december, som samtidig 30-års dagen for vedtagelsen af FN’s konvention mod tortur

Udlændingestyrelsen ændrer kurs: Asyl til desertører fra Eritrea

tirsdag, den 09. dec 2014 15:33

Efter de seneste ugers kraftige kritik af den rapport, som Udlændingestyrelsen offentliggjorde den 25. november om Eritrea, ændrer styrelsen nu kurs i forhold til eritreiske desertører, der søger asyl i Danmark. Udlændingestyrelsen oplyser, at den vil ”lade enhver rimelig tvivl komme ansøgeren til gode”, og den forventer på dette grundlag at meddele asyl i mange sager.

Dansk læge i Nordirak: ”Jeg er rystet over de fordrevnes beretninger”

tirsdag, den 09. dec 2014 14:47

”De stjal min forretning, de kidnappede min datter, de skød min familie!” Det fortæller de fordrevne i Nordirak til Kim Hartzner fra Mission Øst, der uddeler vinterhjælp til flygtede kristne og yazidier.

Blogindlæg: Retsstaten er under stærkt pres af populistiske politikere

tirsdag, den 09. dec 2014 14:15

”Nej, demokratiet har ikke spillet fallit, som Pia Kjærsgaard hævder. Men det risikerer det, hvis politikere som den tidligere DF-leder og Karsten Lauritzen i et populistisk kapløb om stemmer fortsætter med at blande sig i den dømmende magts domæne. Det er retsstatens fremtid, der er på spil,” skriver redaktør Bent Dahl Jensen i et blogindlæg om de politiske reaktioner på Mansour-dommen.

Blogindlæg: I anledning af ”1864”

mandag, den 08. dec 2014 17:35

”Det var en fremragende idé, at vore politikere besluttede, at der skulle fortælles et epos om landets tilstand på baggrund af det forfærdende nederlag, som delvis skyldtes deres egne forgængeres magtesløshed. Og hvis de tænker rigtigt efter kan det også blive et godt grundlag for egen ydmyghed,” skriver lektor Marianne Olsen på bloggen om tv-serien ”1864”.

Regeringen strammer boligkravene for familiesammenføring

torsdag, den 04. dec 2014 14:35

Boligkravet strammes i det lovforslag, regeringen har fremsat om ændring af reglerne for familiesammenføring. Det betyder, at familiesammenførte – når ændringen træder i kraft – ikke længere kan leje sig ind hos herboende forældre. En anden ændring af reglerne vil betyde, at det fremover bliver muligt at opfylde boligkravet ved at fremleje en ”bolig i passende størrelse”.

Flygtningegudstjeneste: Bøn om mod til at være en stemme for dem, der ikke har nogen stemme

onsdag, den 03. dec 2014 21:14

Flere hundrede mennesker, heriblandt en del flygtninge og asylansøgere, deltog tirsdag den 2. december i lysgudstjenesten i Københavns Domkirke for verdens flygtninge. Her blev der i kirkebønnen blandt andet bedt om ”mod til ikke at tie og kigge væk, men være en stemme for alle dem, der ikke har nogen stemme”. Biskop Peter Skov-Jakobsen prædikede, og desuden medvirkede indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen. Gudstjenesten blev indledt en lysprocession med deltagelse af asylansøgere, flygtninge, præster og andre medvirkende.

Viser 1. til 15. nyhed, af 669 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste