Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Kontakt

Seneste blog

Brug pandelappen – et forslag

10-02-2016: ”Det kan være anderledes. Det ses hos civilbefolkningen, hos de mennesker, der nok ved, at meget er relativt, men som også ved, at det absolutte findes, at det absolutte kommer af den erkendelse, at syndebukken skal bekæmpes hos mig selv af mig selv, og at vi skal tage vare på hinanden i sprog og håndsrækning,” skriver lektor Marianne Olsen i et blogindlæg om syndebukke.
Læs blogindlæg

  

Temaer


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over fire millioner syrere på flugt til nabolandene.
Nyhedsarkiv
Baggrundsartikler
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

Modige kristne kvinder på mission


Mennesker, der var tæt på, fortæller om bosniske flygtninges vej til og ind i Danmark


 

Nyheder

Grønt lys til ny moské i København NV

10/02-16 18:11

Københavns Kommunes miljø- og teknikudvalg godkendte mandag en ny lokalplan for det område ved Dortheavej i København, hvor Det Islamiske Trossamfund (DIT) planlægger at opføre en ny moské og kulturcenter. Det var et enigt miljø- og teknikudvalg, der godkendte lokalplanen, som nu skal behandles i kommunens økonomiudvalg og Borgerrepræsentationen. Moskéen og kulturcentret, der får et areal på knap 2.900 kvadratmeter, er tegnet af Henning Larsen Architects.

Støjberg: Mindreårige asylansøgere skal adskilles fra deres ægtefælle/samlever - også hvis de har børn

10/02-16 17:10

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) har bedt Udlændingestyrelsen om at ændre praksis i forhold til såkaldte barnebrude på danske asylcentre. Fremover må ingen mindreårige asylansøgere bo sammen med en ægtefælle eller samlever. I de tilfælde, hvor der sker i dag, skal parrene skilles ad – også i de tilfælde, hvor de har børn.

Møde om kvindelige imamer og social kontrol

10/02-16 10:54

Børneklubben Pangæa i Taastrup sætter lørdag eftermiddag fokus på emnerne kvindelige imamer og social kontrol. Det sker med et oplæg af religionssociolog Sherin Khankan, der også er leder af ”Exitcirklen - Nej til psykisk vold og social kontrol”.

Det Arabiske Initiativ støtter tunesiske NGO’er i kampen for demokrati og menneskerettigheder

09/02-16 06:00

Vold mod kvinder er stærkt tabuiseret i Tunesien. Det starter med at tale højt om problemerne og udfordre eksisterende samfundsnormer. Det har tunesiske kvinderettighedsforkæmpere succes med, skriver Det Arabiske Initiativ (DAI) i en artikel om det arbejde, Danner gør i samarbejde med tunesiske NGO’er for at bekæmpe vold mod kvinder i Tunesien. Det er et af de projekter, der får økonomisk støtte gennem DAI under Udenrigsministeriet. Et andet projekt har fokus på at bekæmpe korruption.

Behandlingen af asylsager giver længere ventetid for andre udlændingesager

07/02-16 20:00

Flygtninge og andre personer, der søger familiesammenføring, må fremover forvente en sagsbehandlingstid på op til fem måneder, hvis der er tale om ”enkle sager”. Mens der i ”komplicerede sager” om sammenføring med børn/ægtefælle kan forventes en sagsbehandlingstid på det dobbelte – altså ti måneder. Det fremgår af de nye servicemål, som Udlændingestyrelsen udsendte den 2. februar med mål for den maksimale sagsbehandlingstid i fuldt oplyste sager. Tidligere var målet, at behandle den slags sager i løbet af tre-syv måneder. Baggrunden for, at behandlingen af disse og andre udlændingesager bliver længere er, at Udlændingestyrelsen bruger flere ressourcer på behandlingen af asylansøgninger. Indvandrerrådgivningen i Aarhus tvivler dog på, at Udlændingestyrelsen kan leve op til de nye servicemål. (Opdateret 8/2)

Dansk-iraner: Meget har ændret sig, siden vi kom som flygtninge for 30 år siden

06/02-16 22:54

For 30 år siden kom Abdi Hedayat til Danmark sammen med sine forældre, der flygtede fra undertrykkelsen i Iran. Det fortalte han om torsdag eftermiddag, hvor han deltog i ”Festival om fortællinger og livshistorier” på Betaniahjemmet på Frederiksberg. Han fortalte også, at meget har ændret sig siden i det danske samfund. Han ser ikke den samme venlighed, som han oplevede, da han og resten af familien kom til Gedser. Han husker, at betjentene forklarede dem, hvordan de skulle søge asyl – hjalp dem med art bære deres kufferter.

Palæstinensisk præst og israelsk journalist tildelt Olof Palmeprisen 2015

03/02-16 11:17

Præsten Mitri Raheb i Betlehem og den israelske journalist Gideon Levy er blevet tildelt Olof Palmeprisen 2015. Overrækkelsen fandt sted ved en ceremoni i den svenske Riksdag i fredags, den 29. januar 2016.

Blogindlæg: Teltlejre og tomme huse

02/02-16 21:00

”På hjemvejen går jeg langsomt og med tunge skridt. Nu sidder jeg her og skriver. Mit hus er bygget af mursten. Og der er tomme huse i Danmark. De kunne med vore flygtninges snilde hurtigt blive til varme og rare boliger. Er det virkelig, hvad et demokratisk samfund, der er så rigt som vores, kan yde medmennesker i nød?” spørger lektor Marianne Olsen efter at have besøgt flygtningeteltlejren i Næstved.

DF-politiker dømt for forhånende og truende udtalelser over for muslimer

02/02-16 14:25

Østre Landsret stadfæstede mandag den 1. februar en byretsdom, hvor politikeren Mogens Camre fra Dansk Folkeparti blev dømt for at have fremsat truende, forhånende og nedværdigende udtalelser over for muslimer. Dommen lød på 10 dagbøder a 800 kroner. Landsretten er meget klar i sin dom: ”Udtalelserne er efter deres karakter egnet til at fostre intolerance og mistillid, ligesom udtalelserne samlet set er egnet til at opildne til såkaldte hadforbrydelser over for muslimer,” hedder det i dommens præmisser.

Grænsekontrollen forlænges igen

02/02-16 13:30

Regeringen har besluttet at forlænge den midlertidige kontrol ved den dansk-tyske grænse med foreløbigt 20 dage indtil den 23. februar 2016. Det skyldes en vurdering af, ”at der stadig er risiko for”, at et stort antal udlændinge uden opholdstilladelse ”ophober sig i Danmark”, hedder det i en pressemeddelelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

21.225 personer søgte asyl i Danmark i 2015

01/02-16 17:07

I 2015 søgte 21.225 udlændinge asyl i Danmark, hvilket er en stigning på 43 % fra 2014, hvor 14.792 personer asyl her i landet. Det viser de foreløbige tal fra Udlændingestyrelsen. Næsten en fjerdedel af dem – 5.094 – kom i november. I december faldt antallet af asylansøgere til 2.669. Antallet af asylansøgere udgør fortsat langt under halvdelen af de udlændinge, der krydser grænsen til Danmark. Rigspolitiet vurderer, at der fra den 6. september og frem til udgangen af december 2015 indrejste 89.600 flygtninge og migranter i Danmark. Både antallet af asylansøgere og indrejste flygtninge og migranter er faldet yderligere efter nytår.

Muslimske ledere fra over 100 lande vil arbejde for beskyttelse af religiøse mindretal

01/02-16 15:00

Muslimske ledere, heriblandt religiøse lærde og ministre, fra mere end 100 lande besluttede på et møde i Marokko i den forløbne uge, at de vil arbejde sammen for at beskytte kristne, jøder og andre religiøse mindretal mod forfølgelse fra ISIL og andre ekstremistiske islamistiske grupper, skriver den amerikanske nyhedstjeneste NPR (National Public Radio), der leverer stof til et netværk med 900 radiostationer i USA. De muslimske ledere siger, at islam forbyder religiøs forfølgelse.

Ny kortlægning af hadforbrydelser møder kritik

28/01-16 11:06

Den nye kortlægning, der blev offentliggjort i mandags af hadforbrydelser i Danmark, bliver kritiseret for ikke i tilstrækkelig grad at have sikret de største offergrupper mulighed for at deltage. Undersøgelsen viser, at indvandrere/efterkommere næsten dobbelt så ofte som personer med dansk baggrund har oplevet at være udsat for en hadforbrydelse. Men tre af de største offergrupper – somalier, muslimer og romaer – mener ikke, at de blev inviteret ordentligt med i arbejdet, skriver netavisen Hadforbrydelser.dk

Tro i Harmoni: Den første uge i februar byder på en række interreligiøse arrangementer i kirker og andre trossamfund

28/01-16 06:00

Dialogkaffe med Özlem Cekic. Forskellige religioners bønspraksis. Foredrag om Noahs budding. Fredsmaleri for børn. Korworkshop. Det er overskriften på nogle af de arrangementer, der holdes i København i den første uge i februar i anledningen af FN World Interfaith Harmony Week, hvor mennesker fra forskellige trosretninger går sammen om at fejre det fredelige møde – ikke kun i Danmark, men i mange andre lande.

Kortlægning: Indvandrere oplever dobbelt så ofte som personer med dansk baggrund at blive udsat for en hadforbrydelse

27/01-16 19:10

Indvandrere/efterkommere har næsten dobbelt så ofte som personer med dansk baggrund oplevet at være udsat for en hadforbrydelse. Det er en af de konklusioner, der drages i en ny rapport med en kortlægning af hadforbrydelser i Danmark. Undersøgelsen viser overordnet, at 13,3 % af befolkningen svarer, at de ”ja, helt sikkert” eller ”ja, måske” er blevet udsat for en eller flere hadforbrydelser. Det svarer til, at omkring hver ottende person i Danmark oplever at have været udsat for en hadforbrydelse på grund af køn, seksualitet, etnisk oprindelse, religion, politisk overbevisning, handicap, alder eller lignende.

Viser 1. til 15. nyhed, af 1035 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Temaer om sameksistens

Kalender

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

 

Sameksistens.dk støttes af:

TrygFonden, Region Hovedstaden støtter i 2016 projektet om religionsfrihed.


Tegn støtteabonnement
via netbank eller MobilePay