Om os  |  Nyhedsbrev  |  Støt  |  Kontakt

Seneste blog

Fra Aladdin til karikaturkrise

30-09-2015: ”Hånerne må godt håne, men ikke opfordre til vold. … Det var en usoli-darisk, ukærlig og forkert beslutning,” skriver lektor Marianne Olsen på bloggen på 10-årsdagen for offentliggørelsen af karikaturtegningerne i Jyllands-Posten.
Læs blogindlæg

  

Stadig skår i respekten 10 år efter Muhammed-tegningerne

28-09-2015: ”Muhammed-tegningerne overtrådte en hårfin grænse for medmenneskelig respekt og banede vej for en frækhed, der tillader provokation og fører til konflikt,” skriver journalist Svend Løbner på bloggen.
Læs blogindlæg

 

Temaer

Irakiske flygtninge

Den ekstre-misti-ske gruppe ISIL's (også kaldet IS) fremmarch i Irak har sendt flere hundrede tusinde irakere på flugt.
Nyhedsarkiv
Baggrundsartikler


Syriske flygtninge

Den blodige konflikt i Syrien har sendt over fire millioner syrere på flugt til nabolandene.
Nyhedsarkiv
Baggrundsartikler
Ord til eftertanke

Ingen er anderledes.
Vi er alle forskellige.

Peter Mygind, skuespiller

 

Boganmeldelser

Et grundigt, nuanceret og overskueligt indblik i Islamisk Stat


Godt læsestof i valgkampen: ”Det relationelle menneske” – om personalisme i perspektiv


”En alvorlig opmuntring til magthaverne”


 

Nyheder

Manifest i anledning af roma pride dagen: ”Svinefarmen i Lety skal fjernes”

03/10-15 12:25

I morgen, søndag den 4. oktober, er det international roma pride dag. I den anledning er foreningen SOS mod Racisme dansk medunderskriver af et manifest, der er udsendt af Benjamin Abtan, der er formand for European Grassroots Antiracist Movement (EGAM). Manifestet indeholder et meget konkret krav: Svinefarmen i Lety skal fjernes. Den svinefarm, der henvises til, ligger ved den tjekkiske landsby Lety, hvor der under Anden Verdenskrig var en koncentrationslejr, hvortil nazisterne deporterede romaer. Samtidig opfordres der i manifestet til, at der rejses et anstændigt mindesmærke på stedet.

Voldelige uroligheder i Den Centralafrikanske Republik sender flere tusinde på flugt

02/10-15 11:45

Volden blussede i den forløbne weekend op flere steder i den i forvejen uroplagede Centralafrikanske Republik (CAR). FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) oplyser, at flere end 42.000 mennesker er flygtet fra deres hjem, efter at mennesker i lørdags greb til vold efter mordet på en muslimsk taxachauffør. UNHCR oplyser, at mindst 41 mennesker blev dræbt og flere end 260 såret ved weekendens voldelige sammenstød. Den britiske hjælpeorganisation Barnabas Fund oplyser, at mindst 42 kristne er blevet dræbt og 80 såret.

Syriske flygtninge inviteres til møde om familiesammenføringssager

30/09-15 12:53

Repræsentanter for de omkring 50 syriske flygtninge, der siden den 15. september har demonstreret ved Udlændingestyrelsen for at protestere mod en lang behandlingstid af deres ansøgninger om familiesammenføring, er inviteret til møde med de to kontorchefer i Udlændingestyrelsen, der behandler familiesammenføringssager. Mødet holdes på fredag, den 2. oktober, fremgår det af en pressemeddelelse fra de syriske flygtninge. Det oplyses videre, at syrerne – efter at mødet er kommet i stand – nu tager en time-out efter 12 dages demonstration.

Blogindlæg: Fra Aladdin til karikaturkrise

30/09-15 12:14

”Hånerne må godt håne, men ikke opfordre til vold. … Det var en usolidarisk, ukærlig og forkert beslutning,” skriver lektor Marianne Olsen på bloggen på 10-årsdagen for offentliggørelsen af karikaturtegningerne i Jyllands-Posten.

Politiet efterforsker fortsat hærværk mod mus-limske gravpladser og brandattentat mod kirke

29/09-15 17:58

Gerningsmændene til flere af de seneste måneders angreb på religiøse mål er ikke fundet endnu. Hvem der i sommer begik hærværk mod muslimske gravpladser i Brøndby og Odense og stod bag brandattentater mod en kirke på Amager er uopklaret. Derimod anholdt politiet kort efter den påsatte brand i august ved en af Det Islamiske Trossamfunds bygninger i København en mand, der sigtes for brandstiftelsen.

Blogindlæg: Stadig skår i respekten 10 år efter Muhammed-tegningerne

28/09-15 17:05

”Muhammed-tegningerne overtrådte en hårfin grænse for medmenneskelig respekt og banede vej for en frækhed, der tillader provokation og fører til konflikt,” skriver journalist Svend Løbner på bloggen.

”Det ville være meget sværere for mig at være gift med en ateist”

28/09-15 08:00

Lone Skov Al Awssi er katolik og kunne aldrig drømme om at konvertere til islam. Men det har ikke truet kærligheden mellem hende og hendes mand gennem 25 år, Ali Al Awssi, der er muslim med irakisk baggrund. Til gengæld gør det hende træt at skulle forklare folk, at et ægteskab med en muslim ikke behøver at være noget problem.

16.000 udlændinge skønnes indrejst i de seneste tre uger – 1.785 søgte asyl i august

27/09-15 15:12

Rigspolitiet skønner, at der siden 6. september og frem til 26. september er indrejst 16.000 udlændinge uden opholdstilladelse i Danmark. Det vides ikke, hvor mange der har søgt asyl blandt de indrejste flygtninge og migranter. Derimod viser nye tal fra Udlændingestyrelsen, at 1.785 udlændinge i august søgte asyl i Danmark. Det er over 500 færre end i august 2014, hvor der kom 2.302 asylansøgere til Danmark. Dermed ligger det samlede antal asylansøgere i årets første otte måneder over 900 lavere end i samme periode i 2014.

Muslimer rammes af nye love i Myanmar

25/09-15 05:40

Myanmar har vedtaget en lov, der forbryder polygami. Loven blev underskrevet af landets præsident, Thein Sein, den 31. august 2015 som den sidste af en pakke på fire lovforslag, som radikale buddhister har lagt sig i selen for at få gennemført, men som menneskerettighedsgrupper mener diskriminerer landets muslimske mindretal, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Amnesty: Både Boko Haram og Cameroun begår menneskerettighedskrænkelser

24/09-15 05:00

Den militante islamistiske milits Boko Haram, der siden januar 2014 har dræbt mindst 7.000 mennesker i Nigeria, har i 2014 udvidet deres aktioner til områder i Nigerias nabolande mod nord, herunder den nordlige del af Cameroun. Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International skriver i en ny rapport, at Boko Haram begår forbrydelser mod folkeretten og krænkelser af menneskerettigheder. Samtidig kritiseres Camerouns sikkerhedsstyrker, der bekæmper Boko Haram, også for at begå menneskerettighedskrænkelser.

Kirsten Thorup: Den politiske elites handlingslammelse er brudt ved, at civilsamfundet har taget sagen i egen hånd

23/09-15 22:07

Den politiske elite og det politiske establishment fik skarpe ord med på vejen, da forfattere og andre deltagere kommenterede den aktuelle flygtningesituation ved et arrangement i Apostelkirken i København søndag aften. ”På det politiske plan er der en handlingslammelse, men den er jo brudt ved, at almindelige mennesker, civilsamfundet, har taget sagen i egen hånd,” sagde forfatteren Kirsten Thorup. ”Hvor blev tolerancen af?” blev der spurgt i overskriften for arrangementet, der var tilrettelagt af forfatteren Michael Svennevig.

Eid-fest for familiesammenføring

23/09-15 19:08

De omkring 50 syriske flygtninge, som siden den 15. september har demonstreret foran Udlændingestyrelsen i protest mod lang behandlingstid af deres ansøgninger om familiesammenføring, inviterer til Eid-fest torsdag den 24. september kl. 19 foran Udlændingestyrelsen i Ryesgade på Østerbro i København.

Støjberg vil stramme regler for statsborgerskab med tilbagevirkende kraft

23/09-15 10:02

Alle ikke-færdigbehandlede ansøgninger om statsborgerskab fra de seneste 14 måneder skal gå om, selv om ansøgerne har opfyldt gældende krav, da de søgte. Det mener udlændingeminister Inger Støjberg (V), der med et nyt forslag vil gøre det sværere at blive dansk statsborger. Det skriver dagbladet Information.

EU vedtager fordeling af 120.000 flygtninge

22/09-15 21:37

EU-landene har med stort flertal besluttet at gennemtvinge en fordeling af 120.000 flygtninge i Europa trods voldsomme protester fra flere østeuropæiske lande, skriver Information.dk. Forud for mødet havde FN’s Højkommissær for Flygtninge, António Guterres, opfordret EU-lederne til i den aktuelle nødsituation at samle sig bag løsninger af det, der kaldes en ”mere og mere kaotisk og uforudsigelig" flygtninge og migrations krise.

Blogindlæg: En ægte europæer

22/09-15 14:28

”I disse dage ser vi eksempler på, at ikke blot europæiske værdier, men også danske værdier er blevet til sæbebobler, og at den energi, der kunne bruges på varme og inspirerende samtaler, bliver brugt til hegn, til tåregas og vandkanoner,” skriver lektor Marianne Olsen på bloggen - og referer fra et møde med Peter Bouckaert fra Human Rights Watch.

Viser 1. til 15. nyhed, af 932 nyheder

Side 1

Side 2

Side 3

>>

Kalender

Send bidrag via netbank eller MobilePay

Links

Links til foreninger, myndigheder og organisationer på flygtninge-, integrations- og udlændingeområdet. Medier.
Politiske partier og Folketinget.
Trossamfund og religiøse foreninger.
Kulturelle foreninger, organisationer mv.
Oversigt over links
 

Rådgivning

Her finder du links til organisationer, der rådgiver udlændinge om asyl, familiesammenføring, opholdsregler mv.
Se liste